Ingrediënten
- 1/2 bosje bleekselderij (in stukken)
1 paksoi (in stukken)
1/2 pak rijst (gekookt, afgespoeld met koud water en af laten koelen in de ijskast)
1 ui (gesnipperd)
4 knoflook tenen in plakjes (best erg veel knoflook hoor, dus je kan iets minder doen)
2 theelepels laos
3 theelepels asi no moto
1 theelepel kentjoer
1/2 - 1 cm trassi
ketjap kental
lichte sojasaus
klein beetje vissaus (pas op is erg zout)
flink wat olie
Werkwijze
Stap1
De rijst dus goed laten afkoelen.
Bak in flink wat olie de ui en knoflook, de trassi en kruiden. Behalve de ketjap, soyasaus en vissaus.
Na een paar minuten zijn de aroma's tot hun recht gekomen en gooi je de rijst erbij. Dan de ketjap/soyasaus en vissaus erbij tot het allemaal egaal bruin is en lekker smaakt.
Ik bak de groenten meestal apart in wat olie en gooi die erbij (wel het water van de groente afgieten, anders is je rijst te plakkerig).
lekker met kip uit de oven (marineren in ketjap en dan in een ovenschaap gaar laten worden), met reepjes omelet, gebakken banaan etc etc.