Ingrediënten
- 50 gram cacaopoeder
50 gram rozijnen
150 gram boter
150 gram bruine basterdsuiker
150 gram zelfrijzend bakmeel
25 gram kersen
25 gram poedersuiker
4 hele eieren
2 theelepel(s) zout
2 eetlepel(s) melk
2 hele pure chocoladereep
1 hele melkchocoladereep
1 fles(en) slagroom
1 blik(ken) chocolademouse
1 blik(ken) kersen
6 eetlepel(s) hagelslag
6 eetlepel(s) chocoladepasta
Bijnodigheden:
Springvorm
Koelkast
Mixer
Oven
Werkwijze
Stap1
Verwarm de oven voor op 150°C. Vet een cakevorm in en bestuif deze met bloem.
Taart:
Was de rozijnen in een zeef en doe ze in een kom. Schenk er heet water op en laat ze 1 à 2 uur wellen. Dep de rozijnen droog en bestrooi ze met wat bloem.
Neem de kersen uit de pot en hak ze in stukjes, laat ze goed uitlekken.
Sla een chocoladereep (puur) in stukjes
Doe de boter met suiker en het zout in een kom. Klop dit met de mixer tot er een romig mengsel ontstaat. Klop de eieren er een voor een door en blijf nog 2 minuten kloppen.
Schep afwisselend het zelfrijzend bakmeel en de melk door het beslag. Meng de rozijnen, de kersen, 40gr cacaopoeder en de brokken chocolade erdoor.
Doe het beslag over in de cakevorm.
Bak de cake in ca. 1 uur en 15 minuten gaar. De cake is gaar als een erin gestoken satéstokje er weer droog uitkomt.
Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen. Keer de cake om op een taartrooster en laat de cake verder afkoelen.
Vulling:
De taart moet eerst echt afgekoeld zijn om aan de vulling te kunnen beginnen!
Snijd de taart in tween (horizontaal) en klap de taart open.
Roer de Chocolade Mouse door elkaar, zodat het een soort van chocoladepasta wordt.
Smeld de andere twee chocoladerepen (1 puur 1 melk) en roer dit door de chocolademouse. Smeer het mengsel over de gehele binnenzijde van de taart. Spuit in het midden wat slagroom en aan de zijkanten ook.
Bestrooi nog hier en daar met stukjes kers en hagelslag.
Klap dan de bovenkant van de taart weer op de onderkant. Nu heb je een gevulde taart.
Glazuur:
Roer voor het glazuur de poedersuiker met de 10gr. cacaopoeder en het eiwit door elkaar. Bestrijk de taart met het glazuur.
Buitenkant:
Besmeer de zijkanten van de taart met chocoladepasta of gesmolten chocoladerepen. Je kunt de repen ook mengen met de pasta. Besmeer hier de gehele zijkant van de taart mee. Bestrooi het snel met hagelslag voordat de gesmolten reep weer hard wordt. De hagelslagjes blijven in het plakkerige hangen en zo wordt je taart mooi versierd!