Super lekker Taart

2009-09-11
  • Opbrengst : of meer porties (18)
  • Porties : 12
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 50 gram cacaopoeder
    50 gram rozijnen
    150 gram boter
    150 gram bruine basterdsuiker
    150 gram zelfrijzend bakmeel
    25 gram kersen
    25 gram poedersuiker
    4 hele eieren
    2 theelepel(s) zout
    2 eetlepel(s) melk
    2 hele pure chocoladereep
    1 hele melkchocoladereep
    1 fles(en) slagroom
    1 blik(ken) chocolademouse
    1 blik(ken) kersen
    6 eetlepel(s) hagelslag
    6 eetlepel(s) chocoladepasta
    Bijnodigheden:
    Springvorm
    Koelkast
    Mixer
    Oven

Werkwijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 150°C. Vet een cakevorm in en bestuif deze met bloem.

Taart:
Was de rozijnen in een zeef en doe ze in een kom. Schenk er heet water op en laat ze 1 à 2 uur wellen. Dep de rozijnen droog en bestrooi ze met wat bloem.

Neem de kersen uit de pot en hak ze in stukjes, laat ze goed uitlekken. Sla een chocoladereep (puur) in stukjes

Doe de boter met suiker en het zout in een kom. Klop dit met de mixer tot er een romig mengsel ontstaat. Klop de eieren er een voor een door en blijf nog 2 minuten kloppen.

Schep afwisselend het zelfrijzend bakmeel en de melk door het beslag. Meng de rozijnen, de kersen, 40gr cacaopoeder en de brokken chocolade erdoor.

Doe het beslag over in de cakevorm.

Bak de cake in ca. 1 uur en 15 minuten gaar. De cake is gaar als een erin gestoken satéstokje er weer droog uitkomt.

Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen. Keer de cake om op een taartrooster en laat de cake verder afkoelen.

Vulling:
De taart moet eerst echt afgekoeld zijn om aan de vulling te kunnen beginnen!

Snijd de taart in tween (horizontaal) en klap de taart open. Roer de Chocolade Mouse door elkaar, zodat het een soort van chocoladepasta wordt.

Smeld de andere twee chocoladerepen (1 puur 1 melk) en roer dit door de chocolademouse. Smeer het mengsel over de gehele binnenzijde van de taart. Spuit in het midden wat slagroom en aan de zijkanten ook.

Bestrooi nog hier en daar met stukjes kers en hagelslag.

Klap dan de bovenkant van de taart weer op de onderkant. Nu heb je een gevulde taart.

Glazuur:
Roer voor het glazuur de poedersuiker met de 10gr. cacaopoeder en het eiwit door elkaar. Bestrijk de taart met het glazuur.

Buitenkant:

Besmeer de zijkanten van de taart met chocoladepasta of gesmolten chocoladerepen. Je kunt de repen ook mengen met de pasta. Besmeer hier de gehele zijkant van de taart mee. Bestrooi het snel met hagelslag voordat de gesmolten reep weer hard wordt. De hagelslagjes blijven in het plakkerige hangen en zo wordt je taart mooi versierd!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 3
Beoordeel dit recept

3 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke Red Velvet Cake

    Heerlijke Red Velvet Cake

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

    Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

  • Mississippi Mud pie - Amerikaanse chocoladetaart

    Mississippi Mud pie – Amerikaanse chocoladetaart

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (6)

  1. Geplaatst door koken20 aan 11-09-2009

    soo dat ziet er mooi uit machallah,
    dank je vor het recept

  2. Geplaatst door sadiye aan 11-09-2009

    allah allah 😀 ziet er heerlijk uit ik heb echt trek gekregen ik ga deze echt een x maken. thanks 😉

  3. Geplaatst door sadiye aan 11-09-2009

    allah allah 😀 ziet er heerlijk uit ik heb echt trek gekregen ik ga deze echt een x maken. thanks 😉

  4. Geplaatst door sadiye aan 11-09-2009

    2 comments hahaha hoe kan dat nou 😀

  5. Geplaatst door Moeslima** aan 11-09-2009

    dank jullie wel

  6. Geplaatst door Samyaa00 aan 15-09-2009

    Oeh heerlijk zoveel chocolaaaaa!!! (L)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.