Ingrediënten
- 2 glazen koftelik bulgur ( Te koop in de Turkse winkel)
1 kilo rundergehakt
1 ei
1ui
paprikapoeder,zwarte peper,zout
2 eetl bloem
kikkererwten in een blik (gaargekookt)
2 aardappels in kleine blokjes gesneden
kippenbouillon
2 eetl tomatenpuree
1 eetlepel nane (gedroogde munt)
Werkwijze
Stap1
Doe in een grote kom de bulgur en doe hier de ei bij. Rasp 1 ui en doe dit er ook bij. Voeg 2 eetl bloem en de kruiden toe. Dit alles ga je 5 minuten goed door elkaar kneden. Daarna voeg je het gehakt toe en kneed je alles goed door elkaar en daarna maak je er kleine ronde gehaktballetjes van. (soep balletjes)
Doe in een diepe pan zonnebloemolie en doe er 2 eetl tomatenpuree bij. Dit bak je ongeveer 2 minuten op zacht vuur en daarna voeg je de nane toe, de blokjes aardappels en kikkererwten en roer dit goed door. Doe de gehaktballetjes erbij zonder te roeren en voeg water toe tot 2 vingers onder te staan en de bouillon. En kook dit tot alles goed gaar is.