Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Suikerkoekjes

Suikerkoekjes

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Begin met de suiker en olie te mengen.
Goed roeren en voeg de vanillesuiker en zout toe.
Meng dit goed met elkaar.
Doe er beetje bij beetje de bloem bij tot je voelt dat je
bolletjes kan maken met het deeg.
Let op het deeg mag niet te hard zijn.
Laat het deeg half uur rusten.
Na half uur begin je met het deeg bolletjes te maken evengroot als een walnootje.
En maak van het bolletje deeg geleidelijk aan een driehoekje. dit doe je met je vingers.
Zet de koekjes op een bakplaat die bekleed is met bakpapier.
Bak ze op 200° en laat ze zeker een half uur of meer in de oven.
Deze koekjes bakken heel snel dus hou ze in het oog.
Als de koekjes gebakken zijn haal je ze van de bakplaat en steek ze in een doosje en als ze afgekoeld zijn sluit je het doosje dan blijven ze lekker.

Tip: hoe langer je de koekjes in het doosje laat hoe beter ze gaan smaken.

Afbeelding zet ik er later op omdat ik het pas gemaakt heb.

Mobiele versie afsluiten