Suikerkoekjes
2011-01-20- Keuken: Belgische, Marokkaanse
- Gang:Ontbijt
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Opbrengst : 20 stuks
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 30m
Ingrediënten
- - 1 glas suiker
- - 1 glas olie
- - 2 zakjes vanillesuiker
- - 1 backpoeder
- - beetje zout
- - bloem tot je een zacht deeg krijgt
Werkwijze
Stap1
Begin met de suiker en olie te mengen.
Goed roeren en voeg de vanillesuiker en zout toe.
Meng dit goed met elkaar.
Doe er beetje bij beetje de bloem bij tot je voelt dat je
bolletjes kan maken met het deeg.
Let op het deeg mag niet te hard zijn.
Laat het deeg half uur rusten.
Na half uur begin je met het deeg bolletjes te maken evengroot als een walnootje.
En maak van het bolletje deeg geleidelijk aan een driehoekje. dit doe je met je vingers.
Zet de koekjes op een bakplaat die bekleed is met bakpapier.
Bak ze op 200° en laat ze zeker een half uur of meer in de oven.
Deze koekjes bakken heel snel dus hou ze in het oog.
Als de koekjes gebakken zijn haal je ze van de bakplaat en steek ze in een doosje en als ze afgekoeld zijn sluit je het doosje dan blijven ze lekker.
Tip: hoe langer je de koekjes in het doosje laat hoe beter ze gaan smaken.
Afbeelding zet ik er later op omdat ik het pas gemaakt heb.
Gemiddelde waardering
(2 / 5)
6 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door koken20 aan 22-01-2011
Lijkt mij wel wat…kan je ook poedersuiker gebruiken,bedankt voor het recept
Geplaatst door smoske aan 22-01-2011
Graag gedaan.
Ik zou zeggen probeer het eens.
Waarom niet.
ik moet er wel bij zeggen da ze kei lekker zijn
groetjes
Geplaatst door sadiye aan 23-01-2011
Hoi smoske waar smaken deze koekjes naar?Heeft het een speciale smaak is het hard of zacht?Hoeveel stuks krijg jij uit deze recept?En hoe moet het deeg zijn moet het aan je handen plakken hoe zacht moet het en wanneer komt het fototje van deze recept?? 😀 😀
Geplaatst door sadiye aan 23-01-2011
ik wil deze koekjes namelijk nu zo make 😀
Geplaatst door smoske aan 23-01-2011
Heey sadiye van deze koekjes krijg ik er zeker een stuk of 20 uit. De smaak kan ik heel moeilijk te moeilijk te beschrijven ik kan alleen zeggen da het zoet is. nee het deeg mag niet aan je handern plakken als je voelt da je bolletjes kan maken met het deeg dan is het goed. En de foto plaats ik zo snel mogelijk insha’allah. goed?
groetjes
Geplaatst door smoske aan 23-01-2011
o sorry ik bedoelde moeilijk te beschrijven.
Geplaatst door sadiye aan 23-01-2011
zijn de koekjes hard of zacht moet ik hem aandrukken als ik er driehoekjes van gemaakt heb of moeten ze hoog blijven?
Geplaatst door sadiye aan 23-01-2011
want je heb ook een andere recept hier op tajin druk op zoeken endan schrijf suikerkoekjes dan komt en nog een andere die is met noten en kaneel erop heb jij die wel is geprobeerd smoske?
Geplaatst door smoske aan 23-01-2011
NEE vooral niet aandrukken.
De bodem gaat erg krokant worden en het bovengedeelte is wa zacht.
Je zal het wel merken na een dag of twee.
Ik hoop dat je dit duidelijk vind. maar ik zal er zo snel mogelijk een fotootje van maken
Geplaatst door smoske aan 23-01-2011
nee nog nooit. maar wil het wel eens proberen . Is die van jou dan??
Geplaatst door sadiye aan 23-01-2011
http://www.tajin.nl/recepten/index.php?option=com_garyscookbook&Itemid=&func=detail&id=912 kopier dit aan je internetpagina dan kan je hem zien het receptje is niet van mij
Geplaatst door smoske aan 23-01-2011
ja is een leuk een receptje, makkelijk ook . Dit ga ik zeker eens uitproberen een van de dage insha’allah. bedankt