Ingrediënten
- 500 gr runderstoofvlees (ik heb magere runderlappen gebruikt)
2 uien
3 tomaten
1 bakje champignons (250 gr)
1 bouillonblokje rund
250 ml kokend water
2,5 tl Provençaalse kruiden
2 el bloem
Zout en peper
2 kruidnagels
1 laurierblaadje
1 klein blikje tomatenpuree
Werkwijze
Stap1
Snijd de uien fijn en de champignons in plakjes. Ontvel de tomaten en snijd deze in blokjes. Bestrooi het vlees met peper en bloem.
Verhit boter of vloeibare margarine in een grote braadpan en bak hierin het vlees op hoog vuur aan beide kanten bruin (ongeveer 5 minuten).
Haal het vlees er dan uit en doe er weer boter of vloeibare margarine in. Fruit de ui met de tomatenpuree en Provençaalse kruiden een paar minuutjes op middelhoog vuur. Bak de champignons dan een paar minuten mee.
Voeg tenslotte de bouillon (gemaakt van 250 ml kokend water en het bouillonblokje), tomatenblokjes, laurierblaadje en kruidnagels toe en breng het aan de kook.
Zet het dan laag (eventueel op een sudderplaatje) en laat het in ongeveer 2 uur gaar stoven.
Lekker met gekookte aardappelen en bijvoorbeeld doperwten.