Sudderlapjes van mijn Omaa :D

2005-11-14
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 500 gr runderstoofvlees (ik heb magere runderlappen gebruikt)
    2 uien
    3 tomaten
    1 bakje champignons (250 gr)
    1 bouillonblokje rund
    250 ml kokend water
    2,5 tl Provençaalse kruiden
    2 el bloem
    Zout en peper
    2 kruidnagels
    1 laurierblaadje
    1 klein blikje tomatenpuree

Werkwijze

Stap1

Snijd de uien fijn en de champignons in plakjes. Ontvel de tomaten en snijd deze in blokjes. Bestrooi het vlees met peper en bloem.

Verhit boter of vloeibare margarine in een grote braadpan en bak hierin het vlees op hoog vuur aan beide kanten bruin (ongeveer 5 minuten).

Haal het vlees er dan uit en doe er weer boter of vloeibare margarine in. Fruit de ui met de tomatenpuree en Provençaalse kruiden een paar minuutjes op middelhoog vuur. Bak de champignons dan een paar minuten mee.

Voeg tenslotte de bouillon (gemaakt van 250 ml kokend water en het bouillonblokje), tomatenblokjes, laurierblaadje en kruidnagels toe en breng het aan de kook.

Zet het dan laag (eventueel op een sudderplaatje) en laat het in ongeveer 2 uur gaar stoven.

Lekker met gekookte aardappelen en bijvoorbeeld doperwten.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(3.2 / 5)

3.2 5 11
Beoordeel dit recept

11 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

    Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

  • Een heerlijke Marokkaanse kip tajine gepresenteerd in een traditionele kleien tajine, gegarneerd met geconserveerde citroenen, groene en paarse olijven, en verse koriander.

    Tajine met Kip en Citroen – Een Authentiek Marokkaans Recept

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (7)

  1. Geplaatst door ellouisa aan 16-11-2005

    Wie heeft mij een 1 gegeven 🙁

  2. Geplaatst door soumiariffia aan 18-11-2005

    Ik geef je een 5!! Ziet er smakelijk uit… Ik hou van doperwtjes 😛
    Liefs..Soumiariffia

  3. Geplaatst door ellouisa aan 18-11-2005

    dankjewel meid, die foto was allen te laat hihi ik had er al van gegeten.

  4. Geplaatst door prinses nisrin aan 24-11-2005

    schat!!! bedankt voor je heerlijke recept!!! ik kan niet geloven dat iemand een 1 zet zeker een dom foutje! liefs nisrin!

  5. Geplaatst door ellouisa aan 25-11-2005

    dankje lieve nisrin xxxxxx

  6. Geplaatst door soulfa aan 03-12-2005

    als ik eerlijk ben, vind ik het er niet lekker uitzien.

  7. Geplaatst door ellouisa aan 04-12-2005

    nee ik zelf ook niet, komt omdat ik er van gegeten had 😀

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.