Ingrediënten
- 1 kilo stoofvlees (rund)
1,5 tl zout
1,5 tl peper
1,5 tl kerrie
1,5 tl paprikapoeder
3 el olie
2 el azijn
2 el ketjap
2 el tomatenketchup
1,5 tl mosterd
1 laurierblaadje
1 ui
Bloem en water tot een papje gemengd
Werkwijze
Stap1
Maak een marinade van alle ingredienten behalve de ui en het laurierblaadje. Doe hier het vlees bij en laat het een nacht marineren (mag ook minder).
Verhit dan boter in een braadpan (het liefst croma dat is het lekkerst, maar gewone boter kan ook). Fruit hierin de ui en doe dan het vlees erbij. Bak het aan beide zijden bruin en doe dan de marinade erin. Water erbij tot het vlees onderstaat en ook het laurierblaadje toevoegen. Laat dit 2 tot 3 uur pruttelen tot het vlees zacht en gaar is.
Bindt tenslotte nog de saus met het papje van water en bloem.
Lekker met gekookte aardappels en groenten of frietjes en salade.