Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Stokbroodje saneffa

Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

je doet de kipvleugels in een pan, 1 eetlepel olie en de halve uitje glazig laten worden.en dan wat bakken en doe je er 1 halve theelepel zwarte peper en korkuma en de kip kruiden, en een halve boullion blokje en beetje zout als nodig en dat goed laten koken.

dus tot er alleen olie over blijft, en haal je alle botjes weg en het velletje als je die niet lust.en kun je die met je handen kleinere stukje maken

dan pak je een stokbrood hoe veel je wilt, en smeer op een kant wat mayo,

en de andere kant wat harissa met tomaten puree.de tomaat en harissa die je wat met elkaar mengt en wat olie erij doet, en een beetje water erbij om het een beetje te verdunnen.dan de kip erop en sla en wat tomaat en de gekookte aardappel.en de gebakken paprika .en smullen maar dit is heel lekker.bil hane we shife

je kunt ook in plaats van mayo ook knoflook saus pakken ,of geraspte kaas erbij en even onder de oven.

Mobiele versie afsluiten