Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Stokbrood

Stokbrood met geitenkaas

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Zeef het meel, en het zout met het volkorenmeel in een grote kom.

Los de gist op in het warme water en doe dat bij het meel.

Meng het deeg snel tot een bal.

Kneed het deeg op een met bloem bestoven tafel voor ongeveer 10 minuten, of 5 minuten in een kneedmachine.

Doe het deeg in een met zonnebloem ingevette kom en smeer de bovenkant van het deeg ook met een beetje olie.

Goed afdekken en 1 uur laten rijzen.

Kneed het deeg nog even voor een minuutje.

Rol het deeg uit tot een rechthoek van 45 x 18 cm.

Rol het stevig op tot een stokbrood.

Maak de uiteinden wat smaller.

Leg het brood diagonaal, dus schuin op een met bakpapier bedekte bakplaat.

Afdekken en nog eens 40 minuten laten rijzen.

Verwarm de oven voor op 210 graden.

Doe 5 dl water in een bakje en doe dit onder in de oven.

(zo krijg je een knapperige korst)

Smeer het brood in met een losgeklopt ei en water.

Maak met een scherp mes schuine inkepingen.

Na 15 min in de oven, weer snel insmeren met ei en dan de oven lager zetten op 180 graden.

Was heel makkelijk om te maken

Mobiele versie afsluiten