Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn (habba sawdaa), een gezond en makkelijk te bereiden brood. Lekker met kaas of honing.
Ingrediënten
- Een halve kilo witte bloem
- half soepkom fijn griesmeel
- half soepkom tarwemeel met zijn zemelen
- een ei
- Een beetje olie
- zout
- water
- broodgist
- Een klein beetje gepelde zonnebloempitten
- zwarte komijn of sesamzaden
Werkwijze
Stap1
Doe alle ingrediënten in een kom, behalve broodgist
Stap2
We nemen de broodgist, doen deze in een kom en gieten er een beetje lauw water op, laten het een tijdje staan
Stap3
Voeg deze broodgist dan toe aan de ingrediënten, meng alles en voeg beetje bij beetje lauw water toe totdat het deeg gevormd is, we blijven 10 minuten kneden, of kneden het in de deegmachine, afhankelijk van je vermogen, daarna laten we het deeg rijzen nadat het is afgedekt met een doek
Stap4
Na het rijzen verdelen we het deeg in gelijke stukken, 6 of 7 stukken, naar wens
Stap5
We beginnen met het eerste stuk, leggen het op een vlakke plaats, drukken het dan een beetje aan met de handpalm en laten het dan los met deegroller, totdat het bijna de vorm van een cirkel krijgt, maar het moet een beetje lang aan beide kanten (ovaalachtig), we rollen het deeg in de vorm van een cilinder en drukken het een beetje aan, dan leggen we het opnieuw om te rijzen in de ovenschaal. En zo verder met de rest van de stukken
Stap6
Na het rijzen, strijken we het bovenkant van het deeg met geklopte ei. Ik voeg een beetje melk of azijn toe aan de eieren om het eirengeur na het koken te vermijden.
Stap7
Bestrooi ze tenslotte met zwarte komijn of sesamzaden, naar wens, en bak ze in een oven met 200 graden. Besaha!