Ingrediënten
- Ingredienten voor de stamppot:
1 kg aardappels
1 blokje tuinkruidenbouillon
2 preien
3 winterwortels
Klontje boter
4 el piccalilly
Ingredienten voor de kip-Saté;schnitzels:
1 kipfilet
Kipkruiden
Mespuntje saffraan
1/2 tl paprikapoeder
1 ei
Wat melk
4 el Saté;saus
Half handje amandelschaafsel, gehakt
Werkwijze
Stap1
Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Maak de prei schoon en snijd in ringen (alleen het witte gedeelte). Schrap de wortels en snijd ze in blokjes. Doe de aardappels in een grote pan en doe er water bij (niet te veel ze moeten net een beetje er bovenuit komen). Verkruimel het bouillonblokje erboven en doe dan de prei en wortel erop. De deksel erop en aan de kook brengen. Laat het in 20 minuten gaar koken. Stamp het dan fijn met de boter en piccalilly erbij tot een mooie stamppot.
Fileer de kipfilet met een heel scherp mes. Je snijd dus een heeeel dun plakje eraf, zodat je een platte kipfiletplak krijgt. Smeer ze in met kipkruiden. Meng de paneermeel met de saffraan, paprikapoeder, gehakt amandelschaafsel en de kipkruiden. Klop het ei los met wat melk.
Smeer een eetlepel satesaus (niet opgewarmd) op de kipfiletplak en vouw m dubbel als een envelopje zeg maar (gewoon de ene kant naar de andere kant). Haal het door het eimengsel en dan goed door het paneermeelmengsel. Zorg dat alles goed bedekt is, anders komt de Saté;saus eruit .
Bak ze bruin in een koekenpan met wat boter.