Stamppot met wortel, prei, piccalilly en kipsateschnitzels

2006-02-02
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Ingredienten voor de stamppot:
    1 kg aardappels
    1 blokje tuinkruidenbouillon
    2 preien
    3 winterwortels
    Klontje boter
    4 el piccalilly
    Ingredienten voor de kip-Saté;schnitzels:
    1 kipfilet
    Kipkruiden
    Mespuntje saffraan
    1/2 tl paprikapoeder
    1 ei
    Wat melk
    4 el Saté;saus
    Half handje amandelschaafsel, gehakt

Werkwijze

Stap1

Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Maak de prei schoon en snijd in ringen (alleen het witte gedeelte). Schrap de wortels en snijd ze in blokjes. Doe de aardappels in een grote pan en doe er water bij (niet te veel ze moeten net een beetje er bovenuit komen). Verkruimel het bouillonblokje erboven en doe dan de prei en wortel erop. De deksel erop en aan de kook brengen. Laat het in 20 minuten gaar koken. Stamp het dan fijn met de boter en piccalilly erbij tot een mooie stamppot.
Fileer de kipfilet met een heel scherp mes. Je snijd dus een heeeel dun plakje eraf, zodat je een platte kipfiletplak krijgt. Smeer ze in met kipkruiden. Meng de paneermeel met de saffraan, paprikapoeder, gehakt amandelschaafsel en de kipkruiden. Klop het ei los met wat melk.
Smeer een eetlepel satesaus (niet opgewarmd) op de kipfiletplak en vouw m dubbel als een envelopje zeg maar (gewoon de ene kant naar de andere kant). Haal het door het eimengsel en dan goed door het paneermeelmengsel. Zorg dat alles goed bedekt is, anders komt de Saté;saus eruit .
Bak ze bruin in een koekenpan met wat boter.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(2.5 / 5)

2.5 5 4
Beoordeel dit recept

4 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

    Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (3)

  1. Geplaatst door sadiye aan 13-11-2008

    heerlijk

  2. Geplaatst door psst aan 06-12-2008

    Ga ik een keer proberen

  3. Geplaatst door psst aan 06-12-2008

    Ga ik een keer proberen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.