Spons gebak
2008-11-19- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 25m
Ingrediënten
- Voor de cake:
*2 eieren (kamertemp)
*1 glas suiker
*1 glas bloem
*1 theelepel bakpoeder
*half glas melk
*25 gram boter(kamertemp)
Voor de bovenlaag:
*25 gram boter(kamertemp)
*1/4 glas geraspte kokosnoot
*1/4 glas bruine basterdsuiker
*1/4 glas groffe gehakte walnoten
*1 eetlepel melk
Werkwijze
Stap1
Beboter een vierkante bakblik.Verwarm je oven op 180 C.Begin eerst met het maken van de cake.
Mix in een kom de bloem en bakpoeder samen.Pak een andere kom en mix daar de eieren 4 minuten.Doe de suiker erin en mix het verder 5 minuten.Leg de mixer weg en pak een houten lepel en roer voorzichtig de bloemmix erin.
Doe de boter en de melk in een pan en maak het lauw niet heet!!En mix dit in het deeg totdat het homogeen(dik)wordt.Bak de cake voor 20-25 min.Maak ondertussen de bovenkant.Roer de bruine suiker en de boter.Doe daarna de melk, geraspte kokosnoot en de walnoten erin en roer het verder.
Haal de cake uit de oven en smeer dit vulling erop en doe de cake verder voor 3 min in de gril.En eet smakelijk 😀
Deze heerlijke gebak kan lauw en koud gegeten worden.
1 glas= 220 ml
Gemiddelde waardering
(5 / 5)
11 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door martine aan 19-11-2008
hey klinkt goed,maar kan je me vertellen hoeveel de inhoud van het glas dat je hebt gebruikt is
bedankt
Geplaatst door sadiye aan 19-11-2008
220 ml
Geplaatst door martine aan 20-11-2008
oke dank je
Geplaatst door sadiye aan 20-11-2008
ik ga deze gebak zo maken ik maak hem bijna elke week hahahahahha
Geplaatst door Na08 aan 23-11-2008
Roer de bruine suiker en de boter.Doe daarna de melk,geraspte kokosnoot en de walnoten erin en roer het verder.
Moet je dit warm maken of alles op kamertemperatuur door elkaar roeren?
Geplaatst door sadiye aan 23-11-2008
gewoon op kamertemperatuur door elkaar roeren.
Geplaatst door sjaahida aan 02-12-2008
Lijkt me erg lekker 🙂
Geplaatst door nadia78 aan 07-02-2009
Kun je ook iets anders als kokosnoot erop doen, ik lust namelijk geen kokosnoot. Masalama
Geplaatst door sadiye aan 23-07-2009
gemalen amandelen, hazelnoten ofzo kan ook