Ingrediënten
- 100 gr zachte boter
100 gr witte basterdsuiker
2 eieren
175 gr bloem
2 tl bakpoeder
125 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker
Topping:
150 gr bruine basterdsuiker
3 el slagroom
75 gr kokos
50 gr gemalen amandelen of walnoten (gepeld)
(Je kan ook gewoon gesmolten chocolade of jam doen en dan met kokos en gemalen nootjes bestrooien)
Werkwijze
Stap1
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een bestillablik in (die van 28 cm) of een vierkante vorm (je kan ook een cakevorm nemen). Mix de helft van de boter met de suiker en vanillesuiker tot een creme.
Zeef bloem met bakpoeder en klop in een kom de eieren met de slagroom door elkaar. Voeg steeds wat bloem en dan wat eimengsel toe aan de boter en mix het erdoor. Mix tot het luchtig is (hoeft niet superlang). Verdeel het over de bakplaat en bak hem in 20 minuten gaar.
Smelt ondertussen de rest van de boter in een pannetje (niet bruin laten worden!). Roer de suiker en slagroom erdoor en laat nog een paar minuutjes doorkoken. Haal het dan van het vuur af.
Als de cake uit de oven komt, meteen met dit mengsel begieten. Bestrooien met een mengsel van kokos en nootjes en nog 2 minuten in de oven doen.