Spinazietaart
2005-10-29- Keuken: Mediteraanse
- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 6
Ingrediënten
- 1 pak deeg voor hartige taart (diepvries), ontdooid
2 pakken bladspinazie (diepvries, a 450 g), ontdooid
100 g fetakaas
3 eieren
100 ml slagroom
Materialen
bakplaat (30 x 35 cm), ingevet
Werkwijze
Stap1
Oven voorverwarmen op 200 ºC. Deegplakjes op ingevette bakplaat leggen en naden goed dichtdrukken. Randen twee keer terugvouwen zodat opstaand randje ontstaat.
Spinazie in zeef goed laten uitlekken en met lepel zo veel mogelijk vocht eruit drukken. Spinazie over deegbodem verdelen. feta erboven verkruimelen. Eieren met room, zout en peper naar smaak loskloppen en over taart schenken. Bakplaat 1 richel onder midden van oven schuiven en in taart in 25-30 min. goudbruin en gaar bakken. Uit oven nemen en warm of op kamertemperatuur serveren.heerlijk bij tomatensoep
Gemiddelde waardering
(4.9 / 5)
8 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door oem Yahya aan 11-01-2006
Ik vond het echt super lekker en was echt makkelijk
Geplaatst door soussia81 aan 28-01-2006
ik heb em vandaag gemaakt,was echt heerlijk.
Geplaatst door marocovic aan 05-02-2006
kan het ook met gehakt
Geplaatst door nouria_24 aan 18-05-2006
Ik ga het vandaag eens proberen en dan met een beetje gehakt of tonijn erdoor.
Geplaatst door nouria_24 aan 19-05-2006
Ik heb em gister gemaakt, maar dan zonder kaas en mét tonijn, mais, olijven en champignonnetjes. Het was echt heerlijk!
Geplaatst door Ilhame aan 12-11-2006
Is het echt een voorgemaakte deeg of een pakje dat je zelf moet kneden. En hoe heet het precies 😀
Geplaatst door Ilhame aan 12-11-2006
Is het echt een voorgemaakte deeg of een pakje dat je zelf moet kneden. En hoe heet het precies 😀
Geplaatst door Ilhame aan 12-11-2006
Is het echt een voorgemaakte deeg of een pakje dat je zelf moet kneden. En hoe heet het precies 😀
Geplaatst door amientje aan 28-08-2007
?
Geplaatst door ilham_ aan 29-09-2007
hij is heerlijk alleen die deeg aan de zijkant werd heel erg hard
Geplaatst door fatihaoemromaisae aan 30-07-2012
kan je ook bladerdeeg gebruikten? Dat vraag ik mij namelijk af