Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Spinazie – Prei schotel

Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Kook de aardappels met zout goed gaar. Zet op een klein vuurtje de spinazie om zachtjes te ontdooien. Ondertussen het gehakt rullen(bakken in kleine stukjes) als het gaar is ui/knoflook erbij, daarna klein gesneden wortels en champignons. (evt zout peper en sambal) voor de kinderen hoeft dit niet echt.) 350 ml water erbij en dit laten garen tot de worteltjes zacht zijn. Zakje hollandse gehaktschotel erbij 2min. roeren en klaar is het gehakt.

Voor de aardappelpuree aardappels afgieten. 25g roomboter mag ook meer zijn als je dat lekker vind, bij de aardappels doen en met kleine beetjes lauwe melk toevoegen.met de stamper, of deeghaken een zachte puree maken. peper, nootmuskaat (mespuntje sambal erbij doen.) in een ovenschaal eerst een laagje aardappels, dan de spinazie/prei, dan laagje gehakt, dan afsluiten met laagje aardappelpuree.mooi gladstrijken met een vork. Paneermeel over strooien en dan de geraspte kaas. Paar theelepel blokjes roomboter over paneermeel en kaas verdelen.daarover beetje paprikapoeder. en ongeveer ligt aan de oven 12 min onder de gril voor een mooi korstje.

Smakelijk eten

je mag natuurlijk zelf weten hoeveel kruiden je gebruikt.of een uitje extra.je kunt ook verse prei of spinazie gebruiken.uit de vriezer vind ik Simpeler.je hebt ook zakjes aardappel puree kant en klaar.

Mobiele versie afsluiten