Spinazie met kikkererwten!

2007-02-20
  • Porties : hele familie
  • Bereidingstijd : 20m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 250/ 500 gram Gehakt
    Bladspinazie verse
    Kikkererwten pot
    1 Ui
    2 teentjes Knoflook
    Paprikapoeder
    Zout + Peper
    2 Bouillonblokjes
    1 liter Water
    Olijfolie

Werkwijze

Stap1

Was de bladspinazie heel goed en dan de kroontjes eraf halen!! Rul de gehakt alvast in de pan! als t vlees gaar is doe je er een beetje spinazie bij zodat je t vlees bedekt en dan een laagje kikkererwten erbij en dan de uienringen erbij doen niet zoveel een kleine beetje en 1 knoflook raspen en dan de kruiden erbij, paprikapoeder, peper en zout!

En maak dus laagjes van spinazie, kikkererwten, ui, knoflook en kruiden, totdat alle groente op is! Giet dan olijfolie over t gerecht, niet teveel! En dan de 2 bouillonblokjes erbij doen en de liter water! Dan de deksel op de pan en gaar laten worden!

Laat nog wel wat saus over, want dan kan je t gerecht met brood eten!

En dan in een grote schaal leggen en serveer met brood en olijven!!

Dit is echt heerlijk en makkelijk!!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Beoordeel dit recept

1 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

    Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

  • Een heerlijke Marokkaanse kip tajine gepresenteerd in een traditionele kleien tajine, gegarneerd met geconserveerde citroenen, groene en paarse olijven, en verse koriander.

    Tajine met Kip en Citroen – Een Authentiek Marokkaans Recept

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (6)

  1. Geplaatst door sjaahida aan 20-02-2007

    dit is lekker!!!!!!!!!!! heb het weleens bij nas gegeten

  2. Geplaatst door Nas aan 21-02-2007

    salaam 3leikom oegtie, shoekran, dankje! alleen nog foto plaatsen hahaha! maar die komt binnenkort inshallah!! beslama

  3. Geplaatst door sara6 aan 21-02-2007

    dit lijkt me echt lekker..hoeveel gram kikerwten gebruik je? kan je ze ook zelf weken? en dan nog de laatste vraag kan ik ook blokjes spinazie gebruiken of wordt dat papperig
    alvast bedankt

  4. Geplaatst door Nas aan 22-02-2007

    salaam oegtie, je kan een hele pot kikkererwten gebruiken!! en beter bladspinazie want dat andere wordt papperig en is ook minder lekker dan de verse!! BESLAMA

  5. Geplaatst door sara6 aan 22-02-2007

    thanks meid voor de snelle reactie maar de kikkerwten moeten al geweekt zijn neem ik aan..ik gebruik geen pot maar grote hoeveelheid. 250gr ongeveer?

  6. Geplaatst door Nas aan 26-02-2007

    hoi meid ja joh hoeveel jij erin wil doen!! t maakt in principe niet zo veel uit!! ligt eraan of je van weinig of veel kikkererwten houdt!! dus maak er een beetje je eigen recept van! ik koop bij de marokkaanse winkel zo’n pot, ik heb niet zoveel tijd om alles nog te gaan weken enz!! beslama

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.