Een ovenschotel is vooral deze tijd van het jaar heerlijk. Zo ook deze romige spinazie-aardappelschotel met kaas. Simpel én erg lekker. Het fijne aan een ovenschotel is ook dat je het gemakkelijk kunt voorbereiden zodat je hem de avond zelf alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven. Ideaal!
Ingrediënten
- - 1.5 kg aardappelen
- - 1kg spinazie ( diepvries of verse naar keuze)
- - 1 fijngehakt uitje
- - 1 teentjes fijngehakt knoflook
- - fijngehakte koriander
- - flinke scheut olijfolie
- - peper
- - zout
- - tikje gemberpoeder
- - tikje komijnpoeder
- - geraspte kaas
- - melk
- - nootmuskaat
- - 100 ml room
Werkwijze
Stap1
Verhit wat olijfolie in een pan. Smoor hierin de spinazie, ui, knoflook en koriander. Breng op smaak met gemberpoeder, komijnpoeder, zout en peper. Dit alles smoor je samen tot al het vocht is opgedampt, je doet dit daarna in een vergiet zodat echt al het vocht weg is.
Stap2
Daarna neem je 1,5 kg aardappelen die je allemaal schilt. Van 500 gr maak je dunne schijven ( ik doe dit met een komkommersnijder) en van de overige 1 kg maak je puree ( doe hierbij wat boter en maak het smeuïg met melk, kruiden met peper, zout en nootmuskaat)
Stap3
Je vet een ovenschaal in met boter en legt hierin de aardappelschijven deze overgiet je met 100 ml room met daarin een snufje zout en peper.
Hierop doe je de spinazie en daarop de puree. Afwerken met klontjes boter.
Stap4
In de oven op 230 graden gedurende 35 min bakken.
Stap5
Daarna doe je er geraspte kaas op en laat je het nog eens 15 verder bakken tot de kaas gesmolten en goudbruin ziet.