Romige spinazie-aardappelschotel met kaas simpel én erg lekker

2013-02-23
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Een ovenschotel is vooral deze tijd van het jaar heerlijk. Zo ook deze romige spinazie-aardappelschotel met kaas. Simpel én erg lekker. Het fijne aan een ovenschotel is ook dat je het gemakkelijk kunt voorbereiden zodat je hem de avond zelf alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven. Ideaal!

Ingrediënten

  • - 1.5 kg aardappelen
  • - 1kg spinazie ( diepvries of verse naar keuze)
  • - 1 fijngehakt uitje
  • - 1 teentjes fijngehakt knoflook
  • - fijngehakte koriander
  • - flinke scheut olijfolie
  • - peper
  • - zout
  • - tikje gemberpoeder
  • - tikje komijnpoeder
  • - geraspte kaas
  • - melk
  • - nootmuskaat
  • - 100 ml room

Werkwijze

Stap1

Verhit wat olijfolie in een pan. Smoor hierin de spinazie, ui, knoflook en koriander. Breng op smaak met gemberpoeder, komijnpoeder, zout en peper. Dit alles smoor je samen tot al het vocht is opgedampt, je doet dit daarna in een vergiet zodat echt al het vocht weg is.

Stap2

Daarna neem je 1,5 kg aardappelen die je allemaal schilt. Van 500 gr maak je dunne schijven ( ik doe dit met een komkommersnijder) en van de overige 1 kg maak je puree ( doe hierbij wat boter en maak het smeuïg met melk, kruiden met peper, zout en nootmuskaat)

Stap3

Je vet een ovenschaal in met boter en legt hierin de aardappelschijven deze overgiet je met 100 ml room met daarin een snufje zout en peper.

Hierop doe je de spinazie en daarop de puree. Afwerken met klontjes boter.

Stap4

In de oven op 230 graden gedurende 35 min bakken.

Stap5

Daarna doe je er geraspte kaas op en laat je het nog eens 15 verder bakken tot de kaas gesmolten en goudbruin ziet.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.4 / 5)

3.4 5 6
Beoordeel dit recept

6 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

    Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

  • Een heerlijke Marokkaanse kip tajine gepresenteerd in een traditionele kleien tajine, gegarneerd met geconserveerde citroenen, groene en paarse olijven, en verse koriander.

    Tajine met Kip en Citroen – Een Authentiek Marokkaans Recept

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.