Ingrediënten
- *500 gram rundergehakt
*sperziebonen uit blik (ik weet niet precies hoeveel,zelf doe ik meestal het hele blik, je moet gewoon net zoveel toevoegen als je lekker lijkt)
*1 grote ui
*3 teentjes knoflook
*1 blik ontvelde tomaten in blokjes
*blikje tomatenpuree
*kruiden: zout, zwarte peper, heel klein beetje kaneel,paprikapoeder en eventueel chilipeper naar smaak.
*3 eetlepels gehakte peterselie
Werkwijze
Stap1
Snipper de ui, pel de knoflook en snijd deze in kleine stukjes.
Verhit een bodempje olie in de (braad)pan, fruit de uitjes en gooi het gehakt er zo goed als meteen bij.
Bak dit gehakt rul, gooi dan de knoflook erbij.
Doe dan de kruiden erbij: zout naar smaak, zwarte peper naar smaak, een paar snufjes kaneel, een eetlepel paprikapoeder en eventueel chilipoeder naar smaak.
Roer dit goed door tot de kruiden goed verspreid zijn, voeg dan 2 eetlepels tomatenpuree toe.
Roer dit weer goed door voeg dan de gehakte tomatenblokjes toe.
Laat deze eventjes meebakken.
Voeg dan de sperziebonen toe en bak deze ook eventjes mee.
Voeg dan kokend water toe totdat de sperziebonen bijna onder water zijn.
Laat dit koken op een middelmatig vuurtje totdat al het water is verdampt.
Klaar !!!!
Serveer dit met rijst of met marokkaans brood.
Eet Smakelijk !!!