Ingrediënten
- Olijfolie( een goede soort),
een bol knoflook,
een middelgrote rode ui,
een kleine prei,
4 takjes peterselie,
4 takjes koriander,
basilicum,
2 volle eetlepes olijventapenade ,
oregano,
zout en zwarte peper.
spaghetti
Werkwijze
Stap1
Kook de spaghetti zoals op de gebruiksaanwijzing staat.
(Tip: zorg ervoor dat je alle ingredienten al klaar hebt staan, gewassen en gesneden...)
Doe de olijfolie in een hapjespan.Snijd de rode ui fijn. Doe deze bij de olijfolie, pers de teentjes knoflook fijn en doe deze ook in de hapjespan. Ff roeren. Snijd de takjes koriander en peterselie fijn en doe deze er ook bij. Weer ff roeren. Snijd de prei ook weer fijn. Doe deze erbij samen met de olijventapenade en de oregano. Breng op smaak met de zout en peper.
Ondertussen is de spaghetti beetgaar. Spoel de spaghetti af met koud water. Voeg de spaghetti bij de saus. Goed roeren en weer warm laten worden. Als je het op een bord hebt geschept leg je een of twee blaadjes basilicum op.( het oog wil natuurlijk ook wat...!)
Lekker met gegrilde Tonijnsteak, Zalm, of een stukje kipfilet. Vegetarisch kan natuurlijk ook.