Ingrediënten
- Ingrediënten voor het deeg:
20 gram gist
250 ml lauwe melk
2 eetlepels boter
zout
500 gram bloem
Ingrediënten voor de vulling:
2 blikjes tonijn
1 rode paprika
1 groene paprika
peterselie
rode paprikapoeder
lepeltje tomatenpurree
zwarte peper
ui
Werkwijze
Stap1
Kneed het deeg tot je belletjes in het deeg krijgt.
Laat het dan 40 minuten rijzen
Doe wat olie in een koekenpan en snipper daar het uitje in fijn
Als de ui gaar is voeg je de rest van de ingrediënten toe.
Laat dit op het vuur staan tot de tomatenpurree gesmolten is.
Laat de vulling afkoelen
Verdeel het deeg door tweeën en bestrijk een springvorm van 30 cm doorsnee met boter.
Druk het deegbal in de springvorm dun uit.
Leg dan de vulling erop en smeer het overal goed uit.
Rol het ander deeg uit en bedek de vulling ermee.
Druk de randen goed tegen elkaar aan. bestrijk een ei op het deeg en laat het 30 minuten rijzen.
Bak de empanada in een voorverwarmde oven op 200 graden goud van kleur. 40 min
Bedek de vulling met het andere deeg