Spaanse Empanada
2007-09-01- Keuken: Spaanse
- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 4 grote 8 kleine
Ingrediënten
- Ingrediënten voor het deeg:
20 gram gist
250 ml lauwe melk
2 eetlepels boter
zout
500 gram bloem
Ingrediënten voor de vulling:
2 blikjes tonijn
1 rode paprika
1 groene paprika
peterselie
rode paprikapoeder
lepeltje tomatenpurree
zwarte peper
ui
Werkwijze
Stap1
Kneed het deeg tot je belletjes in het deeg krijgt.
Laat het dan 40 minuten rijzen
Doe wat olie in een koekenpan en snipper daar het uitje in fijn
Als de ui gaar is voeg je de rest van de ingrediënten toe.
Laat dit op het vuur staan tot de tomatenpurree gesmolten is.
Laat de vulling afkoelen
Verdeel het deeg door tweeën en bestrijk een springvorm van 30 cm doorsnee met boter.
Druk het deegbal in de springvorm dun uit.
Leg dan de vulling erop en smeer het overal goed uit.
Rol het ander deeg uit en bedek de vulling ermee.
Druk de randen goed tegen elkaar aan. bestrijk een ei op het deeg en laat het 30 minuten rijzen.
Bak de empanada in een voorverwarmde oven op 200 graden goud van kleur. 40 min
Bedek de vulling met het andere deeg
Gemiddelde waardering
(4.4 / 5)
26 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door sjaahida aan 08-09-2007
lijkt me ook wel leuk voor de ramadan maar dan wel de kleintjes
ik ken het van een colombiaanse vriendin maar hun doen het volgens mij frituren kan dat met dit deeg ook ?
Geplaatst door Dalilah aan 08-09-2007
ik heb het gemaakt, was wel lekker
maar het brooddeeg was een beetje te
hard, heb jij misschien gist gebruikt
dank je voor het recept Dalilah
Geplaatst door princessa aan 11-09-2007
sjaahida ik ken dat, maar dit deeg is niet geschikt om te frituren..
Geplaatst door princessa aan 11-09-2007
klopt sorry meid ik ben vergeten erbij te vermelden dat je er gist bij moet doen
Geplaatst door princessa aan 11-09-2007
200 gr boter
550 gr bloem
zout
1 losgeklopt eiwit om in te smeren.
deze kan je wil frituren
Geplaatst door princessa aan 11-09-2007
hoe kan ik het recept wijzigen??
Geplaatst door princessa aan 11-09-2007
Dames ik heb mijn fout inmiddels al ontdenkt en ik weet waaron het deeg bij dalilah hard is. Ik heb 2 recepten voor de spaanse empanada en ik heb de hartige geplaatst. Heet deeg is dan inderdaad hard en taart vormig.
Dit is het recept voor zacht, luchtige deeg brood.
200 gram gist
250 ml lauwe melk
2 eetlepels boter
zout
500 gram bloem.
Als je het deeg kneed laat je het 40 minuten rijzen. zodra je de vulling erop hebt gesmeerd en bedekt hebt met het volgend deeglap bestrijk je het deeg met een los geklopt ei. Dan laat je het deeg weer 30 minuten rijzen.
Het spijt me zeer voor de misverstand maar ik beloof dat je geen spijt zult krijgen en dat het dit keer wel heerlijk zacht zal zijn!!
Geplaatst door Samira82 aan 13-09-2007
200 gram gist ???
Geplaatst door sjaahida aan 13-09-2007
das wel heel veel…… dan is het zeker luchtig moet je het buiten maken want het gaat anders onder je dak vandaan rijzen hihih sorry voor flauwe grap….
Geplaatst door princessa aan 16-09-2007
hahahahaha 20 gram sorry
Geplaatst door Mievrouw aan 27-09-2007
Pff.. Ik heb zo m’n best gedaan om ’t te maken. En hij was helemaal verkeerd.
Omdat k der geen gist bij het gedaan. Want ik vond het al zo vreemd dat hij niet moest rijzen. ‘k dacht eerst dat ’t bij de recept hoorde. Maar nu zie ik dat je de recept helemaal hebt omgegooid. Mohiem, ‘k heb mijn moeder weer teleurgesteld. Nu denkt ze dat ik niet kon koken.
TOen ik de empada(ofz0) op tafel legde gingen ze me 3dubbel uitlachen.
Maar jah, Volgende keer beter
x. Anissa
Geplaatst door sara6 aan 30-09-2007
nou meid…heb gisteren je recept uitgeprobeerd en het was heerlijk!!
Geplaatst door princessa aan 02-10-2007
Mievrouw ik heb er wel bijstaan dat er gist in moet. Alleen de eerste dag toen ik het recept plaatste vergat ik erbij te vermelden dat er ook gist in moet. Maar dat heb ik direct gewijzigd nadat dalilah mij dat aankaarte.
Dus het probleem ligt denk ik ergens anders. En van fouten kan je toch leren, je moeder kon het vast ook niet allemaal in 1 keer..
Geplaatst door princessa aan 02-10-2007
sara6 bedankt meid, ik ben blij dat het gelukt is
Geplaatst door taourirt aan 13-10-2008
ziet er lekker uit ,ik ga het zeker uitproberen
Geplaatst door salima27 aan 13-09-2009
ziet er lekker uit. Kun je ook gehakt gebruiken?
Geplaatst door snoessie aan 17-09-2009
Ik ben in de war. is het nou 20 gr. gist of 200 gr. voor het luchtige zachte deeg.
Geplaatst door snoessie aan 17-09-2009
oeps zag hierboven al staan na corrrectie dat het 20 gr. moet zijn. niet goed gekeken.
Geplaatst door koken20 aan 10-01-2010
heej,ik ga hem straks maken inschAllah…hopen dat die lukt
bedankt voor het recept
gr koken 0
Geplaatst door koken20 aan 10-01-2010
oepss me vlees is verbrand..maar kan nog wel gebruiken de stukken die niet zijn verbrand moet alleen nog wachten tot het deeg is gerezen