Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Slagroomtaart

Slagroomtaart

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Doe de gesmolten margarine in een kom en doe er de eieren, 225 gram zelfrijzend bakmeel, suiker, vanille suiker, bakpoeder bij en mix het geheel tot een glad beslag doe dit beslag in een ingevette bakblik (23 cm) verwarm de oven.

Doe de bakvorm met het beslag erin en bak deze op 140 graden gaar, het kan langer duren dan een uur.

Als de taartcake klaar is laat je deze afkoelen

Als die is afgekoeld, draai je hem om en snij je de cake, door midden, dat kan in 2 stukken of 3.(die van mij was 2 lagen)

Maak alvast de slagroom klaar, klop de slagroom stevig met suiker en 1 klopfix in 5 minuten tot een stevige slagroom .

Dan leg je de bolle kant aan de onderkant en gebruik je die als bodem van de taart. Smeer deze dan in slagroom en gooi er wat stukjes ananas op en doe er dan weer een klein laagje slagroom op en smeer het even glad, en doe de andere cake helft erop, druk deze in het midden aan zodat de vulling goed word verdeeld, doe dan wat slagroom op de taart en smeer de taart er helemaal mee in. Pak de taart dan op en met de ene hand draai je de taart en de andere druk je de amandelschaafjes er tegen aan.

Klaar

Mobiele versie afsluiten