Ingrediënten
- - 3 grote eieren
- 1 glas suiker
- 2 vanillesuiker
- 1 glas sinaasappelsap
- 1 glas olie
- 3 en half glazen gezeefde bloem
- 2 alsa gist (Bakpoeder)
- sinaasappelrasp
- snufje zout
Voor de versiering heb je nodig (deze moet je van tevoren klaar maken):
- Slagroom
- Aardbeien
- Amandel schijfjes
- Siroop
Werkwijze
Stap1
Eerst de eieren goed opkloppen met de suiker tot er een bijna witte massa.
Daarna voeg je de vanillesuiker toe en ook de sinaasappelsap. Goed kloppen en vervolgens de olie toevoegen en verder mengen. Klop de bloem goed erdoor met de bakpoeder en voeg daarna mengend de sinaasappelschil en het snufje zout.
Doe dit mengsel in een beboterde en met bakpapier beklede vorm. Als het gebakken is (Ongeveer 30 minuten) laten afkoelen en dan in doorsnede helf snijden.
Bestrijk beide binnenhelften met siroop. (Siroop kun je ook zo voorbereiden: Verwarm een beetje sinaasappelsap met suiker tot suiker volledig gesmolten is.)
Slagroom: Crème fraishe met suiker en vanille opkloppen. (Moet klaar staan, dus van tevoren voorbereiden)
Op onderste taarthelft doen een gedeelte van het slagroom dan de gesneden aardbeien erop. Vervolgens doe je de andere cakehelft erop en deze bedek je volledig met slagroom. Versier de bovenkant met halve aardbeien en de zijkanten bekleden met amandel schijfjes. (zie foto)
En smullen maar. Succes allemaal .