Slagroomgebak

2005-10-10
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 30m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • eidooiers, 4 eiwitten
    - 90 gr, suiker
    - 2 zakjes vanillesuiker
    - 60 gr bloem
    - 40 gr. maizena
    - amandelschaafsel
    - aardbeien
    - aardbeienjam
    - 2 pakjes slagroom

Werkwijze

Stap1

klop in een kom 4 dooiers met 35 gr. suiker tot een romige creme.

klop met een schone garde 4 eiwitten met een snufje zout goed stijf. voeg tijdens het kloppen 55 gr. suiker en 2 vanillezakjes. schep het eiwit op de dooier creme, zeef 60gr. bloem en 40 gr. maizena hier boven meng dit goed met elkaar. bedek de bodem van een springvorm (24cm) met bakpapier, giet hier het mengsel in. Bak het deeg in een voorverwarmde oven van 165 graden in ca. 50 min. klop de slagroom.

laat de bodem eerst in de vorm afkoelen. Snijd de bodem in 2 lagen, besrijk de onderkant met jam, daarop doe je slagroom en in plakjes gesneden aardbeien, over de aardbeien nog wat slagroom. Je legt het andere stuk deeg erop. besmeer de de rest van de taart met slagroom. strooi over de zijkant het amandelschaafsel. doe de slagroom in een spuitzak, spuit rozetten op de taart, ganeer het met stukjes aardbei. 

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.5 / 5)

4.5 5 36
Beoordeel dit recept

36 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke Red Velvet Cake

    Heerlijke Red Velvet Cake

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

    Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (15)

  1. Geplaatst door miss_rif22 aan 08-10-2005

    mashallah deze ziet er heerlijk uit!!!

  2. Geplaatst door miss france aan 08-10-2005

    mmmmm lekker hoor!!

  3. Geplaatst door miss france aan 10-10-2005

    SOULFA IK WIL M MAKEN SCHIET EENS OP MET JE RECEPT….IK HEB ER ZO’N TREK IN

  4. Geplaatst door soulfa aan 10-10-2005

    komt eraan.

  5. Geplaatst door miss france aan 11-10-2005

    oke dan ,ik ga m morgen maken incha allah…mmm heb er nu al trek in

  6. Geplaatst door soumiariffia aan 16-10-2005

    HEEEEEEEEERLIJK!!!!!!!! mmmmmmm… alatief ik heb er zo een zin in meteen de ingredienten halen morgen…

    Liefs,
    Soumia

  7. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 18-10-2005

    Lijkt me heel makkelijk.
    Heerlijk! Soulfa je bent een topkok!!

  8. Geplaatst door nadia aan 22-10-2005

    komt goed uit, was van plan om een taart te bakken en deze is lekker makkelijk!

  9. Geplaatst door soumiariffia aan 02-11-2005

    Gemaakt en MISLUKT!! 🙁 jammer! de deeg was volgens mij niet goed! ben je niet wat vergeten?? echt jammer..
    Liefs, Soumia

  10. Geplaatst door soulfa aan 06-11-2005

    Dit zijn precies de ingredienten. Heb je de oven deur niet open gedaan toen de cake in de over zat?? Hoe zag het deeg eruit??

  11. Geplaatst door ranja aan 25-11-2005

    he dames, wat voor slagroom gebruiken jullie en waar kan je die kopen.
    alvast bedankt!

  12. Geplaatst door soulfa aan 25-11-2005

    slagroom kun je gewoon bij de supermarkt kopen. Zorg ervoor dat de slagroom gekoeld is. GEEN spuitbus gebruiken.

  13. Geplaatst door salima2 aan 12-11-2008

    Mooi hoor:D

  14. Geplaatst door sadiye aan 13-11-2008

    ik heb al heel lang trek in slagroomgebak 🙁 maar ik ben ook aan het lijnen ;(

  15. Geplaatst door hammoudi aan 06-09-2009

    hmm ziet er herlijk uit ga hem snel probeeren

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.