Slagroom cake
2017-02-27- Keuken: Belgische, Nederlandse
- Gang:Dessert, Snack
- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Slagroom cake – Slagroomtaart (bijnaam: taart der taarten) is een taart of gebakje met een slagroomlaag die versierd wordt met vruchtjes en chocolade. De meeste slagroomtaarten hebben een soort aardbeienjamlaagje in het midden, vaak wordt er nog een banketbakkersroomlaagje tussen gedaan om de taart een betere smaak te geven en om het een wat minder droge textuur te geven. In Nederland en België is het een populaire taart.
Vaak wordt deze taart ook gebruikt als verjaardagstaart bij het vieren van een verjaardag. Dan wordt hij nog eens versierd met kaarsjes, soms een getal of opgemaakt met een bepaald thema.
Ingrediënten
- 200 ml slagroom
- 200 gram suiker
- 3 vanille suiker
- 4 Eieren
- 200 bloem
- Mes puntje zout
- 1 zakje bakpoeder
- Garnering:
- 100 ml slagroom
- Zakje vanille suiker
- 200 gram witte chocolade
Werkwijze
Stap1
Verwarm de oven op 180 gram en op standje taarten cake etc.. spilt de Eieren klop en klopt de eiwit stijf en vervolgend klop je ook de eigeel met de suiker en vanille suiker tot het een licht geel kleur heeft gekregen vervolgens doe je de meel bij die je van te voren hebt gezeefd zo krijg je mooiere resultaat en voeg ook gelijk de slagroom bij en klop dit dan weer goed samen op hoge stand vervolgens voeg je de eiwit die je hebt opgeklopt erbij en meng je het met een spatel
Stap2
Neem een bak vorm en besmeer die goed met boter en vervolgens giet je de cake beslag erin en doe je de oven in en zet je de stand op 160 graden zodat het rustig kan garen zodat het extra luchtig zal zijn plus je krijg een betere resultaat kijk om de tijd even hoe het gaat met de cake gaat wanneer de cake gaar is en dat controleer je met een saté stokje die je in het midden steekt van de cake en als die droog uitkomt is die klaar. Laat het dan minimaal 30 minuten rusten in de bakvorm zodat die loskomt
Stap3
Neem een pannetje doe daar de slagroom in en de witte chocola en vanille suiker laat het dan even afkoelen zodat het de juiste dikte zal krijgen en dan is die klaar om te gieten over de cake en wat je erboven op strooit is naar de keuze ik heb voor witte gehakte chocolade gekozen je moet wel van machtig houden haha! Anders kan je het weg laten of Andres in plaats van gehakte geraspte witte chocola staat ook mooier en valt minder zwaar
Gemiddelde waardering
(2.4 / 5)
5 keer beoordeeld