Ingrediënten
- 225 gr zachte boter
225 gr suiker
425 gr bloem
4 eieren
1 zakje bakpoeder
Snufje zout
300 ml sinaasappelsap
Geraspte schil van 1 sinaasappel
1 el mazhar
Tulbandvorm van 25 cm doorsnede (ik heb deze bij xenos gekocht)
Poedersuiker om te versieren
Werkwijze
Stap1
Mix de zachte boter met de suiker tot een creme. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de vorm in en bestrooi met bloem. Mix de eieren er een voor een door (de volgende pas erbij als de eerste is opgelost).
Zeef bloem met bakpoeder en zout. Meng de sinaasappelsap met de mazhar en sinaasappelschil. Voeg de helft van de bloem toe en mix door het beslag. Doe dan de helft van de sinaasappelsap erbij en mix erdoor. Dan de rest van de bloem en de rest van het sap erbij. Goed mixen tot het luchtig is. In de vorm gieten en 50-60 minuten bakken tot hij gaar is.
Bestrooien met poedersuiker.
Deze vorm heb ik voor ongeveer 4 euri bij de xenos gekocht, ze hadden ook nog andere soorten tulbandvormen, echt leuk