Sinaasappeltulband
2006-05-31- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Ingrediënten
- 225 gr zachte boter
225 gr suiker
425 gr bloem
4 eieren
1 zakje bakpoeder
Snufje zout
300 ml sinaasappelsap
Geraspte schil van 1 sinaasappel
1 el mazhar
Tulbandvorm van 25 cm doorsnede (ik heb deze bij xenos gekocht)
Poedersuiker om te versieren
Werkwijze
Stap1
Mix de zachte boter met de suiker tot een creme. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de vorm in en bestrooi met bloem. Mix de eieren er een voor een door (de volgende pas erbij als de eerste is opgelost).
Zeef bloem met bakpoeder en zout. Meng de sinaasappelsap met de mazhar en sinaasappelschil. Voeg de helft van de bloem toe en mix door het beslag. Doe dan de helft van de sinaasappelsap erbij en mix erdoor. Dan de rest van de bloem en de rest van het sap erbij. Goed mixen tot het luchtig is. In de vorm gieten en 50-60 minuten bakken tot hij gaar is.
Bestrooien met poedersuiker.
Deze vorm heb ik voor ongeveer 4 euri bij de xenos gekocht, ze hadden ook nog andere soorten tulbandvormen, echt leuk
Gemiddelde waardering
(3.5 / 5)
8 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door sami aan 31-05-2006
oeauuuuuuuuuuuuuu dat ziet er mooie uit ik ga het zekker een keer maken .je hoort van me.
Geplaatst door sami aan 31-05-2006
het is een mooie vorm.
Geplaatst door ellouisa aan 01-06-2006
dankje meiden, hij is echt lekker zacht en fris!
Geplaatst door zilla aan 02-06-2006
Ik ben geen mens die graag koekjes, taart of cake bakt, maar deze lijkt me zo lekker, ik ga hem proberen!!
Geplaatst door MADAME CUISINE aan 03-06-2006
hele mooie vorm! Is deze bij de xenos te koop?
Geplaatst door ellouisa aan 04-06-2006
ja ze hebben m bij xenos, je hebt nog meer aparte tulbandvormen daar (maar sommige vestigingen hebben het niet, heel irritant is dat).
Geplaatst door selma aan 06-06-2006
hmmmm dat ziet erlekker uit ik ga het zeker een keer maken
Geplaatst door zilla aan 08-06-2006
Ik heb hem gisteren gemaakt, hij smaakt fantastisch. Ik heb 5 zonen en allevijf en mijn man gaven complimenten, en geloof me, complimenten over het eten, al is het nog zo lekker geven ze nooit uit zichzelf! Het leuke is dat hij ook zo goed lukt, een gewone cake zakt bij mij altijd in elkaar.
Geplaatst door ellouisa aan 08-06-2006
nou ben blij dat te horen!
Geplaatst door asi aan 10-07-2006
ik ga deze maken onderweg naar marokko. en je hoort van mij.dank u
Geplaatst door soussia81 aan 10-09-2006
ik heb em vandaag gemaakt ,en hij is echt heerlijk,heb veel complimentjes gekregen van me man en de rest van de familie,dus schat dank je wel voor het recept
Geplaatst door najou aan 17-01-2007
he ellouisa vraagje : is 180 graden niet te hoog voor de cake ik bak alle cakes op 160 graden en ze komen er prachtig uit
Geplaatst door kokowit aan 14-12-2008
Ellouisa bedankt voor al je lekkere recepten meid!
Geplaatst door omo aan 04-01-2010
hij ziet er lekker uit ik ga hem zeker proberen