Sinaasappel – Kerriekip
2013-09-25- Keuken: Marokkaanse
- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 1:30 u
Ingrediënten
- Dit heb je nodig:
- 2 grote of 4 kleine kippenbouten;
- 1 grote ui;
- 2 tenen knoflook;
- 1 eetlepel fijngehakte verse koriander;
- 1 eetlepels kerriepoeder;
- peper en zout naar smaak;
- het sap van twee sinaasappels.
Werkwijze
Stap1
Zo maak je het:
Verhit een scheut olie in een braadpan en braad daarin de kippenbouten om en om aan tot ze mooi goudbruin zijn.
Haal ze uit de pan en houd warm.
Doe in dezelfde pan de fijngehakte ui en laat dat op laag vuur zacht worden.
Voeg er dan de fijngehakte knoflook, de fijngehakte verse koriander, het kerriepoeder, peper en zouten het sinaasappelsap aan toe.
Roer alles door elkaar en laat ongeveer 10 minuten zachtjes sudderen.
Doe er dan weer de kippenbouten bij en overgiet alles met een groot glas water.
Roer door elkaar en doe het deksel op de braadpan (of dek af met aluminiumfolie en zet 45 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Verwijder voor het einde van de kooktijd het deksel of het alufolie van de braadpan zodat de kip een mooi kleurtje kan krijgen.
Dien op met Basmati rijst .
Gemiddelde waardering
(4 / 5)
1 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend