Ingrediënten
- 3 eieren
200 ml lauwwarme melk
200 ml vers geperste sinaasappel of sinaasappelsap van appelsientje
1 vanillesuiker
80 gram suiker
3 eetlepels bona
1 blokje gist (= ongeveer 42 gram verse gist)
1 kilo meel (kan ietsje sminder of ietsjes meer zijn
(het moet soepel deeg zijn)
voor het glazuur:
honing
suiker
Werkwijze
Stap1
- meng de eieren, de lauwwarme melk en de sinsappelsap. en de gist
- meng daarna de boter de suiker, vanille suiker, en zout.
- voeg beetjebij beetje de meel toe (het moet een soepel deeg zijn.
Laat het afgdekt in een plasticzak 30 minuten rijzen.
na verdeel je het in 2 stukken.
doe op het aanrecht veel meel, gebruik veel meel om plakken te voorkomen.
rol 1 lap uit van ongevere 1 cm dik
snij met een glas rondjes uit, en met de dop van een limonadefles weer rondje suit het midden. Leg z eop een plaat of dienblad die met bakpapier en meel bestoven bedekt is. Doe er een theedoek over heen en laat het nogmaals 30 minuten rijzen.
Vrehit in ee ngrot epan of wok de olie goed heet.
bak d edonuts todat deze goudbruin/rood zijn.
laat ze uitlekken en doe veen een doekje overheen zodat ze wat zachter worden.
voor de versiering:
ga met een kwastje in de honing en bestrijk de donuts hiermee. bestrooi met suiker (niet gemalen.
wat betreft versiering kan je zelf bepalen wat je er op doet.
bijv: poedersuiker, chocoladeglazuur, roze glazuur of blauwe glazuur is leuk voor een kraamfeest etc etc
gebruik je fantasie!
Dina34 bedankt voor je recept!