Sinaasappelcake

2011-08-09
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 5m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 200gr boter
    200gr suiker
    250gr bloem
    1 zakje bakpoeder
    3 eieren
    1 zakje vanillesuiker
    1 eetlp sinaasappelrasp
    80ml vers geperste sinaasappel

Werkwijze

Stap1

verwarm de oven op 175gr.

klop de boter, vanillesuiker en de suiker goed doorelkaar en voeg dan een voor een de eieren toe . klop dit tot een romig beslag.

zeef de bloem en de bakpoeder en voeg dat toe aan het beslag.dan doe je de sinaasappelrasp erbij  en vermeng dit met het beslag.dan beetje bij beetje de sinaasappelsap erbij doen en klop dit tot een mooi geheel.

doe het beslag in een ingevette cakevorm en laat dit ongeveer 40 min bakken in de oven.

even laten afkoelen en  dan kan je  er bv poedersuiker op doen of gesmolten chocolade met cocos zoals ik hier heb gedaan.

 

ditt is een heerlijke en makkelijke cake en ik garandeer je dat je bezoek terug komt voor meer.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.9 / 5)

3.9 5 18
Beoordeel dit recept

18 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (14)

  1. Geplaatst door Nacira aan 25-11-2005

    hmmmmmmmmmm lekker!!!!!!!!!1

  2. Geplaatst door ellouisa aan 25-11-2005

    ziet er heerlijk uit!

  3. Geplaatst door cielo aan 25-11-2005

    Het ziet heeeeerlijk uit meid!!!!!!!nou hier komt mijn vraagje :moet ik de boter laten smelten of niet?bedankt

  4. Geplaatst door pareltje aan 26-11-2005

    nee hoor liefie je hoeft de boter niet te smelten,het liefst gewoon op kamertemperatuur.ongeveer een half uurtje voordat je begint uit de koelkast halen.succes en laat me weten hoe het heeft gesmaakt.

  5. Geplaatst door miss france aan 05-12-2005

    ik ga het nu maken heb er wel trek in en aangezien ik alles inhuis heb….

  6. Geplaatst door Ouafila aan 26-02-2006

    Salaam Aleikum,
    deze cake heeft me een zeer gezellig avond bezorgd. Gisteren kregen we bezoek en op het laatste moment heb ik besloten om deze cake te maken voor bij de koffie. Ik ging aan de slag en alles verliep goed. Totdat ik merkte dat de cake aan de binnenkant niet gaar werd maar aan de buitenkant al aan het verbranden was. Ik wilde het nog een keer proberen omdat ik zeker wist dat het aan de maat van de bakvorm lag en aan de temperatuur ( we hebben namelijk een nieuwe oven, dus het is nog allemaal uitproberen). Mijn moeder vond dat een slecht plan want ik moest ook nog de visbestilla voorbereiden. Maaaar.. ik heb doorgezet en hij was heerlijk!! Echt iedereen vond hem lekker. Ik heb i.p.v chocolade en cocos, jam en gehakte amandelen gebruikt. Heerlijke cake

  7. Geplaatst door pareltje aan 06-03-2006

    wa3laikoemasslaam
    jammer dat het de eerste keer mislukt is,het is idd eff aankijken als je een nieuwe oven hebt…maar ik ben blij dat je hebt doorgezet en dat het toch nog goed is gekomen,en dat het lekker heeft gesmaakt

  8. Geplaatst door Ahlam aan 24-05-2006

    Hoi wat is de maat van de bakvorm die je gebruikt? Ik wil hem inschAllah gaan maken.
    Groetjes

  9. Geplaatst door pareltje aan 04-06-2006

    hai ahlam, sorry ben een beetje laat :bloos:
    ik gebruik een ronde bakvorm van 28 cm
    succes!

  10. Geplaatst door pareltje aan 04-06-2006

    haha ik zie dat je net pas je berichtje hebt geplaats dus ben niet te laat

  11. Geplaatst door Ahlam aan 05-06-2006

    Hi lieverd, ik heb hem gemaakt en hij was echt heerlijk, heb hem naar me moeder meegenomen. Ik heb hem ook in een bakvorm van 28 cm gebakken.

    Groetjes

  12. Geplaatst door pareltje aan 04-07-2006

    besaha meid :kus:

  13. Geplaatst door hellokitty aan 29-09-2008

    hoi ik had een vraagje wat voor boter doe je er eigenlijk in

  14. Geplaatst door rojin aan 08-12-2008

    hallo

    Ik heb het gemaakt en het was heerlijk, iedereen in de familie zei wat voor recept heb je gebruikt. Het is me ook in een keer gelukt en was niet zo moeilijk te maken. Ik ben zelf iemand die heel graag allerlei nieuwe dingen wil uitproberen en heb zelf ook veel recepten. Wie weet zien jullie binnenkort ook mijn recepten op Tajin.nl Bedankt voor het recept.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.