Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Sinaasappel bavaroise vlaai

Sinaasappel bavaroise vlaai

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Bereiding chocolade (vlaai) biscuit:

Breek de eieren in en kom. Voeg de suiker toe. Deze 2 moet je stevig en op de hoogste versnelling opkloppen.

Klop ze tot een zeer luchtig schuim. Vervolgens giet je al zevend alle andere ingrediënten bij mekaar. Giet dit geheel bij het schuim en klop op de laagste versnelling. Alles mengen gedurende een minuut. Beboter de bakvorm ( vlaaivorm) . Daarna bestrooi je het met bloem.

Strijk het beslag  glad. Plaats de vlaaivorm in de oven . Bak ongeveer  in een voorverwarmde oven van 180 graden gaar in 20 a 25 minuten.

Bereiding sinaasappel bavarois:

Was de sinaasappel en rasp de schil ( niet het witte want deze is bitter)

Schil daarna de sinaasappel . haal de sinaasappel partjes uit elkaar. Haal evt. de pitjes eruit. Pureer daarna de sinaasappelpartjes met een staafmixer.

Meng de sinaasappelpuree, de poedersuiker en de sinaasappelrasp samen en breng dit in een klein

Laat dit zachtjes paar minuten doorkoken. Leg de gelatineblaadjes alvast te weken in koud water.

klop de slagroom bijna stijf. Dan als de sinaasappelpuree paar minuten heeft gekookt zet je het vuur uit en voeg je de uitgeknepen gelatineblaadjes eraan toe. Roer het goed en snel door elkaar.

Laat het even afkoelen en voeg het dan al roerend door de opgeklopte slagroom . Giet het direct over de afgekoelde chocolade vlaaibiscuit tot het randje. Leg hem dan in de koelkast om af te koelen.

Voor het serveren  eventueel decoreren met chocoladerasp of toefjes slagroom en sinaasappelpartjes....

smakelijk eten...

Mobiele versie afsluiten