Simpele walnotencake

2006-03-21
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 1 glas, van 200 ml gebruiken.
    1 glas gehakte walnoten (of half walnoten, half dadels in stukjes)
    1 glas olie
    1, 5 glazen suiker
    8 eieren
    2 bakpoeder
    theelepel kaneel
    meel, netzolang tot je een niet te dik en niet te dun beslag hebt.
    Ongeveer 10 volle eetlepels.
    Een rond of vierkant bakblik van 30 cm, of 28-26
    Oven voorverwarmen op 175-200 graden
    Eieren goed klutsen, met de hand of mixer.
    suiker erbij.
    olie
    kaneel
    walnoten vermengen met een beetje meel.
    walnoten erbij
    bakpoeder
    meel zeven en roeren door het mengsel.
    Ovenbakblik bedekken met bakpapier.
    Mengsel erin, paar keer luchtbelletjes eruit slaan.
    In de oven voor 40 minuten langer/korter hangt van je eigen oven af.

Werkwijze

Stap1

1 glas, van 200 ml gebruiken.
1 glas gehakte walnoten (of half walnoten, half dadels in stukjes)
1 glas olie
1, 5 glazen suiker
8 eieren
2 bakpoeder
theelepel kaneel
meel, netzolang tot je een niet te dik en niet te dun beslag hebt.
Ongeveer 10 volle eetlepels.
Een rond of vierkant bakblik van 30 cm, of 28-26
Oven voorverwarmen op 175-200 graden
Eieren goed klutsen, met de hand of mixer.
suiker erbij.
olie
kaneel
walnoten vermengen met een beetje meel.
walnoten erbij
bakpoeder
meel zeven en roeren door het mengsel.
Ovenbakblik bedekken met bakpapier.
Mengsel erin, paar keer luchtbelletjes eruit slaan.
In de oven voor 40 minuten langer/korter hangt van je eigen oven af.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(2.8 / 5)

2.8 5 48
Beoordeel dit recept

48 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (15)

  1. Geplaatst door zaja aan 21-03-2006

    wanneer heb je dit gemaakt? ik heb er niks van geproefd!!!!

  2. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 21-03-2006

    jawel, in de auto met ma…

  3. Geplaatst door zaja aan 21-03-2006

    in de auto met ma? wanneer dan? of is het al een poosje geleden?!

  4. Geplaatst door ellouisa aan 21-03-2006

    lekker hoor!!

  5. Geplaatst door receptenvrouw aan 21-03-2006

    dat zijn echt heerlijk cake maakt mijn moeder altijd ik ben niet dol op cake maar deze is heerlijk

  6. Geplaatst door asi aan 04-04-2006

    Heey madame cuisine..Ik heb het pas geleden gemaakt het was wel lekker maar niet as ik het zo op de foto zie. Ik denk dat ik iets fouts heb gedaan! Hoeveel meel moet je percies erin doen?
    Ik wil het weer zo snel mogelijk maken mag ik dan snel een antwoord.

  7. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 05-04-2006

    ik weet niet precies hoeveel meel, ik doe ongeveer 10 volle eetlepels.

  8. Geplaatst door Oem Abdurrahman aan 11-04-2006

    ziet er lekker uit, ik hou van walnotencake, vraagje ik zie ook heel vaak walnoten chococake is het hetzelfde alleen dan met cacou toegevoegd dat je weet of is dt weer een ander recept, deze ga ik zeker een keer proberen inshallah.

  9. Geplaatst door fatima89 aan 22-10-2006

    eey meid ziet er lekker uit, ik heb hem ook gemaakt maar bij mij kwam die heel ligt uit,waar het aan ligt zou ik niet weten

  10. Geplaatst door sara38 aan 17-10-2008

    lekker echt

  11. Geplaatst door isser aan 19-10-2008

    nou ik ga hem zo proberen en dan hoor je of ie bij mij ook is gelukt

  12. Geplaatst door Ougty_Karimah aan 30-10-2008

    Ik heb een vraagje zuster, Moet je nou de meel zeefen of niet , want je zegt 2 soorten dingen erover.. :S

  13. Geplaatst door sadiye aan 11-11-2008

    hmm ziet er heerlijk uit

  14. Geplaatst door Salihaatjuh aan 06-11-2010

    ik ga deze cake vandaag uitproberen inshaallah

  15. Geplaatst door sadiye aan 06-11-2010

    ok salihaatjuh laat ons weten 😉

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.