Ingrediënten
- 1 pak filodeeg
200 gram amandelen zonder schil
200 gram geroosterde ongezouten pinda's
100 gram sesam
100 gram ongezouten cashew noten
5 eetlepels poedersuiker
1 theelepel kaneel
1 zakje vanillesuiker
150 gram gesmolten margarine
3 eetlepels mazhar (rose water)
Extra:
honing
amandel schaafjes
Werkwijze
Stap1
- Maal de amandelen zoals ze maalt voor briwat
- Maal de pinda fijn (het wordt een dikke vettige massa)
- Maal de cashew noten heel fijn
- Sesam eerst kort roosteren en dan fijn malen tot poeder
Doet dit allemaal in een kom en voeg de overige ingredienten toen.
Als je de boter toe voegd kijk dan of je er staafjes van kan vormen, want ik heb de boter op gevoel gedaan.
Vorm staafjes en leg ze op een bord.
Knip de filodeeg in lange slierten en rol de noten mengsel erin en plak dicht met eimengsel.
Rol de zijkanten goed naar binnen zodat de noten mengsel niet eruit komt in de oven.
Besmeer een bakblik royaal met olie en leg ze er allemaal op.
Als je klaar bent neem je olie in je hand en bestrooi je het over de sigaartjes en doe deze in in de oven op 180 graden.
Ga nu de honing opwarmen en doe er een pan beschermer onder zodat de honing niet gaat koken.
Zodra de sigaartjes goudkleurig worden deze eruit halen, en met een spatel oppakken en meteen in de honing dompelen.
Laat ze even trekken, vis ze eruit en strooi er amandelschaafjes op.
Ze zijn heerlijk!!!