Het recept van Shorba, heerlijke soep met dit koude weer of tijdens de Ramadan in plaat van Harira. Je krijgt het er heerlijk warm van.
Ingrediënten
- - 1 kom in blokjes gesneden kalfsvlees
- - 1 ui fijngesneden
- - 3 tomaten geschild
- - Busje koriander en mehednous ( turks peterselie)
- - 1 klein blikje tomatenpuree
- - 1 pakje tomaten instand soep ( zie foto)
- - 2 vleesboullionblok
- Naar smaak kan je
- - 1 eetlepel smen ( = glee is soort belegen boter met sterke smaak )ook bijvoegen , kan je ook weglaten.
- - 2 eetlepel olijfolie
- - 1 en 1/2 liter water
- - 500 ml water
- - 1 eetlepel currykruiden
- - 1 kom vermicelli of kleine vogeltjestong pasta
Werkwijze
Stap1
Olie in pan daar de vlees en ui aanstoven 5 min.
Stap2
Koriandermix, kruiden, tomaten, boullionblokjes, tomatenpuree, pakje soep in beker van blender plus 0,5 liter water fijnmalen, fijnmixen.
Stap3
Giet de mix in de pan op het vlees doe daar de water bij en laat 45 min koken op zacht vuur, voeg de vermicelli bij laat nog 10 min bijkoken regelmatig roeren , proef en kruid bij naar smaak als je het graag hebt doe ook de smen erbij❤