Ingrediënten
shoarmavlees(lams) (ongeveer een ons per persoon)
sperziebonen (een grote hand per persoon)
een zak rosti uit de diepvries
geraspte oude kaas(geen jonge, dat heeft geen smaak!)
een pakje pitabroodjes of een groot Turks of marokkaans brood
knoflooksaus
sambal
Werkwijze
Stap1
Bak het shoarmavlees(niet te lang, want het gaat ook nog in de oven)
en kook de sperzieboontjes(ook weer niet te lang)
Giet het overgebleven vet van het shoarmavlees af, en doe het vlees in een hoge ovenschaal,
Daarna de gekookte sperziebonen op het vlees,
en daarna de rosti op de sperziebonen,
en tenslotte de gerapste kaas.
Doe de ovenschotel zo een 20 minuutjes op 180 graden de oven in(voorverwarmd).
Laat de kaas goed smelten en wacht tot er een krokant gouden korstje op onstaan is.
en klaar!
serveer de schotel met brood en sausjes!