Ingrediënten
- Je hebt nodig:
750 ml. griesmeel;
560 ml suiker;
500 ml melk;
250 ml bloem;
250 ml zonnebloemolie;
125 ml pijnboompitten;
60 ml tahini (sesampasta);
2 eetlepels bakpoeder;
2 eetlepels kurkumapoeder.
Werkwijze
Stap1
Zo maak je het:
Meng in een grote kom het griesmeel, de bloem, het bakpoeder en de kurkuma met elkaar;
Los de suiker op in de verwarmde melk en voeg de zonnebloemolie er aan toe;
Voeg de vloeistof beetje bij beetje toe aan het griesmeelmengsel en roer alles goed door elkaar;
Smeer een ronde platte bakvorm in met de tahini en doe het beslag er in;
Bestrooi alles met de pijnboompitten;
Zet de vorm in het midden van een voorverwarmde oven op ongeveer 180 graden C. en laat de Sfouf ongeveer 30 minuten bakken totdat ze gaar is.
Haal vervolgens uit de oven, laat afkoelen en snijd de Sfouf in vierkante stukken of in repen.