Sfouf
2005-10-30- Keuken: Marokkaanse
- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Ingrediënten
- Je hebt nodig:
750 ml. griesmeel;
560 ml suiker;
500 ml melk;
250 ml bloem;
250 ml zonnebloemolie;
125 ml pijnboompitten;
60 ml tahini (sesampasta);
2 eetlepels bakpoeder;
2 eetlepels kurkumapoeder.
Werkwijze
Stap1
Zo maak je het:
Meng in een grote kom het griesmeel, de bloem, het bakpoeder en de kurkuma met elkaar;
Los de suiker op in de verwarmde melk en voeg de zonnebloemolie er aan toe;
Voeg de vloeistof beetje bij beetje toe aan het griesmeelmengsel en roer alles goed door elkaar;
Smeer een ronde platte bakvorm in met de tahini en doe het beslag er in;
Bestrooi alles met de pijnboompitten;
Zet de vorm in het midden van een voorverwarmde oven op ongeveer 180 graden C. en laat de Sfouf ongeveer 30 minuten bakken totdat ze gaar is.
Haal vervolgens uit de oven, laat afkoelen en snijd de Sfouf in vierkante stukken of in repen.
Gemiddelde waardering
(3.8 / 5)
6 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door yasmina aan 17-04-2006
ik wil ff vraagje
Alle ingredienten gebruik ML of je verkeerde type , je bedoelt wel Gram??
Geplaatst door libeluli aan 02-01-2007
IK DENK DAT ZE GRAM BEDOELT BIJ VASTE ING EN ML BIJ LUIQUID INGR. MAAREH… IS HET GEWONE GRIESMEEL OF SMIDA? LAAT ONS WETEN INGRID SAIDA WE NEEED U