Ingrediënten
- 500gr geroosterde sesamzaadjes
125gr boter
1ei
1 theeglas mazhar
half zakje bakpoeder
klein beetje bloem
ongeveer een kommetje gebakken amandelen of pinda's om de koekjes te vullen
2 potten honing
olie om in te bakken
Werkwijze
Stap1
Doe de geroosterde sesamzaadjes in een kom en voeg de overige ingredienten toe.goed door elkaar mengen en als het te plakkerig is dan voeg je een klein beetje bloem toe tot je een soepel deegt hebt. pak een klein stukje deeg waar je een balletje van maakt.dan maak je het een beetje plat met je handen en maak er een soort cornetto van, ik weet niet hoe ik het anders moet uitleggen, ik heb er helaas geen foto van.zo werk je ze allemaal af en dan bak je ze in olie goudbruin en haal ze gelijk door de honing, die je in een pan hebt opgewarmd, eventueel met een beetje mazhar.
Amandelen schillen en bakken in olie, dan hak je grof in de keukenmachine, je kan ze ook met een mes op de snijplank hakken, dan doe je er een beetje honing bij tot je een plakkerig mengsel krijgt en daar vul je de koekjes mee.ook kan je pinda's gebruiken, je kan daar ook honing bij doen of een beetje nestle melk, wat je wilt.dan vul je de koekjes ermee en serveer je het op een mooi bord.
Succes dames en ik hoop dat het gaat lukken, mocht iemand vragen hebben dan hoor ik het graag.