Sesamhoorntjes

2006-03-26
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 500gr geroosterde sesamzaadjes
    125gr boter
    1ei
    1 theeglas mazhar
    half zakje bakpoeder
    klein beetje bloem
    ongeveer een kommetje gebakken amandelen of pinda's om de koekjes te vullen
    2 potten honing
    olie om in te bakken

Werkwijze

Stap1

Doe de geroosterde sesamzaadjes in een kom en voeg de overige ingredienten toe.goed door elkaar mengen en als het te plakkerig is dan voeg je een klein beetje bloem toe tot je een soepel deegt hebt. pak een klein stukje deeg waar je een balletje van maakt.dan maak je het een beetje plat met je handen en maak er een soort cornetto van, ik weet niet hoe ik het anders moet uitleggen, ik heb er helaas geen foto van.zo werk je ze allemaal af en dan bak je ze in olie goudbruin en haal ze gelijk door de honing, die je in een pan hebt opgewarmd, eventueel met een beetje mazhar.

Amandelen schillen en bakken in olie, dan hak je grof in de keukenmachine, je kan ze ook met een mes op de snijplank hakken, dan doe je er een beetje honing bij tot je een plakkerig mengsel krijgt en daar vul je de koekjes mee.ook kan je pinda's gebruiken, je kan daar ook honing bij doen of een beetje nestle melk, wat je wilt.dan vul je de koekjes ermee en serveer je het op een mooi bord.

Succes dames en ik hoop dat het gaat lukken, mocht iemand vragen hebben dan hoor ik het graag.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 12
Beoordeel dit recept

12 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (9)

  1. Geplaatst door ellouisa aan 26-03-2006

    Nog meer lekkere koekjes 😀 Ziet er goed uit! xxx

  2. Geplaatst door pareltje aan 26-03-2006

    dank je meid,ik ga het recept er vanmiddag of vanavond opzetten inshallah

  3. Geplaatst door sihamkleuter aan 26-03-2006

    heb je een feestje gehad?
    ziet er echt goed uit al die koekjes!

  4. Geplaatst door soulfa aan 29-03-2006

    ziet er goed uit.

  5. Geplaatst door Oem Abdurrahman aan 13-06-2006

    salam alaikoum
    wil dit koekje maken, maar heb een vraagje moet je veel olie doen om ze te bakken zoals patat of weinig. Ik hoop gauw van je te horen!

  6. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 17-06-2006

    Je moet veel olie gebruiken, zo’n 800 ml.
    Is beter, zet het vuur niet te hoog, dan kunnen ze goed garen en worden ze niet snel bruin.

  7. Geplaatst door pareltje aan 30-06-2006

    wasalaam oem,mmu heeft het al uitgelegd zie ik.je moet idd veel olie gebruiken en niet op hoog vuur bakken.
    succes.

  8. Geplaatst door Juffie aan 06-10-2006

    lijkt me ook lekker met caramel

  9. Geplaatst door arian aan 06-12-2008

    Ik ben die koekjes nu aan het maken voor el3ied inshallah, hopen dat ze lukken.. Lekker smullen! Laat jullie wel horen of het goed is gelukt of niet.. XxX

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.