Ingrediënten
- DIT HEB JE NODIG:
Voor het deeg:
500 gram bloem;
3 eieren;
250 gram suiker;
25 cl. zonnebloemolie;
1 zakje bakpoeder;
2 zakjes vanillesuiker;
snufje zout.
Voor de decoratie:
3 eetlepels in een droge koekenpan geroosterde sesamzaadjes;
1 eetlepel suiker;
1 zakje vanillesuiker.
Werkwijze
Stap1
ZO MAAK JE HET:
Klop in een kom de eieren met de suiker en een snufje zout. Roer het geheel goed door. Voeg er langzaam de zonnebloemolie aan toe en vervolgens beetje bij beetje de bloem, de vanillesuiker en het bakpoeder. Vermeng alles met elkaar totdat er een soepel en samenhangend deeg ontstaat.
Vermeng op een bord de ingrediënten voor de decoratie met elkaar.
Vet je handen in met olie en vorm kleine balletjes van het deeg en druk die in het sesam-suikermengsel. Leg de koekjes op een ingevet of met bakpapier belegd bakblik en bak de koekjes 10 minuten in een matig hete oven.