Scones

2009-02-06
  • Opbrengst : 10 a 12 st
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten


  • 300 gr zelfrijzend bakmeel
    75 g boter
    1 ei
    25 g basterdsuiker
    1 z vanillesuiker
    125 ml melk
    1 afgestreken tl bakpoeder
    snufje zout
    Jam
    slagroom

Werkwijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 240 C.
Zeef en meng het bakmeel, suiker, vanillesuiker, bakpoeder en zout.
Snijd de boter in blokjes en meng ze met het meelmengsel en kneed het met de melk tot een zacht deeg. Rol het uit tot een dikte van 1, 5 cm.
Gebruik een beker of kopje van ongeveer 5 cm doorsnede om vormen uit te steken. Bestrijk ze met losgeklopt ei. Leg ze op een ingevette bakplaat en bak ze in 10 minuten lichtbruin en gaar (240 graden).

Snij ze als ze afgekoeld zijn door midden en beleg ze met jam en slagroom.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(0 / 5)

0 5 0
Beoordeel dit recept

0 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Briwat met amandelen en honing, geserveerd op een schaal met 'Tajine.nl' als decoratie.

    Marokkaanse Briwat met Amandelen

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reactie (1)

  1. Geplaatst door sadiye aan 06-02-2009

    de echte zijn zo lekker van deze

Plaats een reactie

  • Facebook reacties
  • Site reacties (1)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.