Schwarzwalder kirschtorte taart van chocoladebiscuitdeeg met kersen

2014-09-07
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 45m
  • Kooktijd : 30m
Beoordeel dit recept:

Deze Schwarzwalder kirschtorte taart is een overheerlijke taart van chocoladebiscuitdeeg met slagroom, kersen en chocoladeschaafsels. Je zou denken dat de taart uit het Duitse Zwarte Woud komt, maar dat is niet zo. Rond de jaren 30 waren er zoveel verschillende recepten voor de taart, dat zo’n 250 banketbakkers uit Berlijn besloten om 1 standaard recept te maken voor de taart met een aantal voorgeschreven ingrediënten of onderdelen. Dit recept voldoet daar niet helemaal aan, omdat ik geen alcohol gebruik.

Het is persoonlijk een van mijn lievelingsstaarten, ik ben dol op de combinatie van chocolade, room en kersen.

Ingrediënten

  • - 4 eieren, gescheiden
  • - 125 gr suiker
  • - 40 gr cacao
  • - 40 gr bloem
  • - 40 gr maizena
  • Vulling:
  • - 1 pot kersen, uitgelekt (beetje sap bewaren)
  • - 3 pakjes slagroom
  • - 3 zakjes klopfix (slagroomversteviger)
  • - 3 zakjes vanillesuiker
  • - Verder:
  • - 1 kleine reep pure chocolade

Werkwijze

Stap1

Klop de eiwitten met de helft van de suiker stijf (je moet de kom op zijn kop kunnen houden zonder dat het eruit valt of gaat schuiven). Klop de eigele met 4 eetlepels heet water en de rest van de suiker tot een dikke lichtgele crème.

Schep de eiwitten erop. Meng bloem, maizena en cacao en zeef dat erboven. Schep het dan door elkaar. Niet mixen of roeren!! Het moet luchtig blijven anders mislukt de taart!

Stap2

Schep in een ingevette springvorm van 26 cm en bak meteen in een voorverwarmde oven van 160 graden een half uurtje. Laat daarna afkoelen en verwijder de springvorm. Pas als hij hij helemaal is afgekoeld snijd je hem in 3 delen (“ronde plakken”).

Stap3

Klop voor de vulling de slagroom stijf met de klopfix en vanillesuiker. Bestrijk de onderste helft van de cake met de slagroom. Verdeel er dan wat uitgelekte kersen over en druk ze een beetje in de room.

Leg de middelste taarthelft erop en druk een beetje aan. Besprenkel deze helft met een beetje kersensap en strijk er room over. Doe de bovenste helft op de taart en druk weer een beetje aan.

Stap4

Bestrijk de bovenkant met slagroom en maak er toefjes op langs de rand. Druk hier een kersje in. De chocoladekrullen maak je door de chocolade te smelten (au bain marie). Strijk dit uit over een plaat of gladde snijplank.

Stap5

Laat hard worden en neem dan een kaasschaaf of een dunschiller. Haal die erover zoals je kaas schaaft of een wortel schilt en zo krijg je krullen. Versier hier de taart mee.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(3.1 / 5)

3.1 5 8
Beoordeel dit recept

8 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke Red Velvet Cake

    Heerlijke Red Velvet Cake

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

    Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.