Sajoer lodeh (Indonesisch: Sayur lodeh) is een populair groentegerecht op basis van kokosmelk uit de Indonesische keuken.
Ingrediënten
- - 6 wortels (in grove stukken 8 cm ofzo)
- 1 kool (idem, heel groot net als bij de couscous)
- 500 gram sperciebonen
- 2 bamboe sayor lodeh
- 2 blikken santan
- 1 seree
- 1,5 cm kentjoer
- 3 lemonleaves
- 1 proet
- 3 cm laos
- 1 peper zonder zaden in zijn geheel laten
Werkwijze
Stap1
Olie in de pan, bamboe bakken en 2 blikken santan erbij doen. Alle groente erbij en water toevoegen tot alles onderstaat. Dan alle kruiden en peper erbij doen.
Dit laat je 10 - 15 minuten koken, dan zet je het uit. Als je het daarna weer opwarmt dan is de groenten precies goed.
Lekker met witte rijst en bv gehaktballen in satésaus