Sate
2006-12-04- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Ingrediënten
- half kilo kipfile
theelepel sambal
theelepel zwarte peper
theelepel gemberpoeder
halve theelepel knoflookpoeder
beetje zout
zoete en zoute ketjap
satestokjes
Werkwijze
Stap1
Snij de kipfile in kleine blokjes, doe de kruiden en de ketjap erbij, laat dit een half uurtje marineren en rijg het dan aan de sate stokjes.
Het lekkerst is als je ze op de grill roosterd, maar je kan het ook in een droge koekepan doen ( dus zonder olie)
Gemiddelde waardering
(3.5 / 5)
4 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door Nas aan 18-01-2007
Maar waar is de satesaus dan mot dat er niet bij! Want dat maakt t juist wat lekkerder!! Al mot ik zeggen dat dit wel een heerlijk recept is!!
Geplaatst door Nas aan 18-01-2007
Maar waar is de satesaus dan mot dat er niet bij! Want dat maakt t juist wat lekkerder!! Al mot ik zeggen dat dit wel een heerlijk recept is!!
Geplaatst door sjaahida aan 18-01-2007
ewa voor de saus hoef je toch geen recept nodig die koop je in een pakje hihi
Geplaatst door miss ikkie aan 19-01-2007
lekker hoor jammie..
Geplaatst door kadilin aan 13-11-2007
kan je ook gemakkelijk zelf maken met pindakaas. Verwarm een paar lêpels tomatensaus voeg daar ketjap en sambal naar smaak toe en doe er de pindakaas bij als het te dik is kan je er gewoon een beetje water of melk bij doen. Wel goed blijven roeren hoor , brandt gauw aan.
Geplaatst door nidal aan 01-11-2008
maar met sate marinade mix is echt lekker
Geplaatst door sjaahida aan 26-12-2008
thanx meid 🙂