Ingrediënten
- half kilo saridine,
400gr voorgekookde rijst,
1 plaatje mint ,
klein bosje koriander ,
paar takjes peterselie,
kruiden overal
1,5 theelepel paprikapoeder,
1,5 theelepel saffraan,
1,5 theelepel zout
1,5 theelepel gemberpoeder
1,5 theelepel zwarte peper.
4 grote wortels
1 grote ui ,
olie
2 theelepels sambal.
citroen
en olijven
Werkwijze
Stap1
Maak de saridine schoon en de graat er uit. Het is voor de eerste keer wel wat werk maar als je het onderhanden hebt gaat het snel. Doe ze in een keukenmachine met wat peterselie en koriander en alle kruiden en sambalmaal het heel goed.
Meng het met de rijst en maak er balletjes van zo groot als een kleine ei leg ze op een bord en ga dan de wortels schoonmaken en snij ze in ringen en de ui in snippers snijden. Doe wat olie in de pan en doe de wortel en ui er in doe alle kruiden er bij en meng het even als het moet wat water erbij als het begint te plaken maar als je een goede pan gebruikt hoef dat niet.
Als het een beetje gebakken is doe dan de balletjes er bij deksel er op en op een middel tot zacht pitje zetten. Later kan je wat peterselie er boven op snijden. Even af en toe kijken dat het niet tedroog wordt. Op het laats doe je er wat olijven er bij en citroen in plakjes even voor het opwarmen van de olijven en citroen.
Klaar leg het voor zichtig op een bord en serveer er een frisse salade bij. smaaklijk eten.
het is een heerlijke recept je moet niet denken saridine dat gaat stinken dat dacht ik ook maar met alles erbij kruiden is dat niet zo ze zijn heerlijk.