Ingrediënten
- 1 krop sla
1 groene paprika
3 aardappelen
2 eieren
6 tomaten
1 blikje tonijn
1/2 blikje ansjovis
ca. 15 groene of zwarte olijven
1 theelepel Franse mosterd
4 eetlepel olijfolie
3 eetlepels azijn
zout en peper
Werkwijze
Stap1
- Kook de aardappelen in ca 20 minuten gaar en laat deze afkoelen; snij deze vervolgens in blokjes
- Kook de eieren in ca. 10 minuten hard en laat deze afkoelen; snij deze vervolgens in vier partjes
- Maak de sla schoon en leg deze in stukjes op een grote platte schaal
- Maak de paprika schoon en snij deze in stukjes
- Was de tomaten en snij deze in partjes
- Verdeel de tonijn in kleine stukjes
- Drapeer alles gelijkmatig over de sla
- Maak nu de dressing met de mosterd, olijfolie, azijn, zout en peper en het gesnipperde sjalotje. Roer het goed door of meng het in een dressingshaker.
- Schenk de dressing over de salade en voeg tenslotte de olijven toe
- Serveren met stokbrood
Variaties:
- Vervang de aardappelen door witte bonen, rijst of couscous
- Vervang de mosterddressing door een yoghurtdressing